måndag 12 oktober 2009

Kan någon hjälpa mig.... **** AS/ADHD

....jag behöver råd. Morgonen har inte varit speciellt bra. Ett stort utbrott, sonen var rosenrasande. När han blir så där arg så är han nästan okontaktbar. Han kastar allt som är inom räckhåll, spelar ingen roll vad det är. Idag åkte tyvärr hans favoritsak i golvet med en väldig kraft: rubik´s kub.

Han har haft den varje dag i ett halvår (även till skolan, korttids m m). Blev naturligtvis jätteledsen. Hur gör man nu då? Köper en ny, eller?
Det är ju mycket som går sönder i ett sånt här hem och mycket måste man ersätta på en gång, andra saker får vara sönder längre tid. Ett barn utan diagnoser hade jag låtit betala själv för en ny kub. Men skulle jag låta min son betala allt han har sönder så får han aldrig någon veckopeng. Samtidigt vill man att han ska lära sig konsekvenser, men hur gör man med ett barn med AS och ADHD. Man kan ju inte "bestraffa" på samma sätt. Det skulle ju kännas som att man bestraffar att han har dessa diagnoser för det är ju det som gör att han får sina utbrott. Utan diagnoser hade det aldrig hänt. Min vuxna son hade nästan aldrig sönder någonting i den här åldern.
Hur gör ni andra?

Inga kommentarer: