lördag 17 oktober 2009

Barnfri helg **** AS/ADHD

Så var det då ytterligare en helg som är barnfri. Chefen för korttids ringde för ett par veckor sen och frågade om vi ville ha en extra helg på korttids. Hon tyckte att vi behövde det. Omtänksamt! Hon har verkligen hjärtat på rätta stället och hon har verkligen hamnat på rätt jobb och har rätt förståelse. Vi tackade ja eftersom vi hade en del dygn tillgodo. Vi har beviljat 6 dygn/månad men utnyttjar 4 i vanliga fall. Två dygn hos stödfamilj och två dygn på korttids brukar det vara. Sen sparar vi två dygn/månad. Dessa brukar vi utnyttja på sommarlovet och jullovet då stödfamiljen tar sonen ca 5 dygn i stället för 2. Ett par gånger varje år blir det ett extra dygn på korttids mitt i veckan då jag och mannen åker på kundbesök och behöver sova borta.
Idag har vi varit borta hela dagen. På sena eftermiddagen var vi hembjudna till en som brukar fota rätt mycket när vi är ute och åker dressin. Vi brukar göra det en gång om året.

Killen brukar vilja visa sina diabilder för oss sen. Den här gången valde vi att göra det utan att sonen är med. Lugnast så, tyckte vi. Ibland bjuder han dit såna som vår son går mindre bra ihop med.... då kan det vara bäst att komma utan honom.
Som avslutning på dagen blev det en avkopplande bastu med lite tilltugg.

Inga kommentarer: