onsdag 30 januari 2013

Oro på flera plan

Jaha, vad skriver man nu då..... får börja med morgonen i morse. Jag hade ingen aning om hur Turbo skulle vara den här morgonen efter det som hände igår med skolan och sen utbrott hemma på eftermiddagen. Man vet aldrig i förväg om det ska finnas något kvar av oron som fortfarande ligger där och stör. Men han var på ganska gott humör, trots allt, och han kom iväg med taxin som han skulle.

Dagen i skolan idag har nog varit lite bättre. Fortfarande lite turbulent, men nu med alla tre i personalen på plats iaf. Detta som är turbulent är inte Turbo inblandad i, utan det är annan elev det gäller och inget som egentligen är speciellt störande. Men när inte allt är riktigt som det brukar så blir ändå Turbo orolig och det gnager inuti honom. Det här är tyvärr inget man kan skydda Turbo ifrån, för då skulle man helt få isolera honom och det är ju inte meningen. Så det är bara att avvakta och se vad som händer. Turbo har sitt egna rum där han håller till mesta delen av tiden i skolan och mera skyddad kan han ju inte bli. Det är så väl anpassat efter hans behov som det kan bli.

I eftermiddag har det varit hyfsat lugnt här hemma. Lite störigt vid läggdags med ett litet utbrott bara, men det får man ju räkna med.


En sovande och lipande Felix!

Usch ja, nu börjar det dra ihop sig till flytt på korttids! Turbo vet inget än och han har två helger kvar att vara på det gamla stället, varav den ena helgen är förlängd. Börjar bli bråttom nu att berätta för honom och jag och personalen Tom diskuterade lite om hur vi ska lägga upp det. Vi får nog stöta och blöta lite mer om det här så får vi se hur upplägget blir och hur Turbo tar det.

Det verkar som att Turbo har ändrat sig lite på ett plan. Vi har alltid skjutit upp att berätta nyheter för honom och gjort det så sent som möjligt. Men det verkar som att han behöver en längre startsträcka nu för tiden och behöver förberedas i mycket god tid på nya saker och saker som väntar honom. Samtidigt så drar man sig ju för att berätta om nyheter eftersom vi vet att det blir oroligt. En balansgång där, men får han reda på saker för sent så han inte hinner vänja sig vid tanken tillräckligt mycket så sätter han sig på tvären och det blir katastrof av alltihop.




Ett problem med invänjningen av nya korttids är att hans avdelning inte kommer att stå färdigt förrän efter det att han varit på det gamla för sista gången. Det är nämligen samma möbler som ska förflyttas till det nya stället och därför står det ju tomt tills det är dags för Turbo att flytta in. Och det ger ju inte så mycket att vänja sig in i tomma lokaler, det blir bara fel bild för Turbo....
Samtidigt behöver det slussas in en ny vikarie för Turbo på korttids....

Igår fick jag en del intressanta frågor efter mitt inlägg då. Jag tackar för dem och de var lite djupa - så jag tar med mig dem tills i morgon. Känner mig lite för rörig i huvet idag för att reda ut dem idag.... Men vi "ses" i morgon! Kram på er ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Men vad tokigt att det inte går att färdigställa nya korttids så invänjningen kan dra igång.. Dom kunde ha skaffat nya möbler där, tycker jag nog... Men hoppas det går hyfsat bra med allt som flytten innebär.

Kramar om!
Nina

Tina sa...

Ja det ska aldrig vara enkelt.... Hoppas hoppas det funkar bra när ni berättar för honom. Det ständiga dilemmat när man ska berätta saker är svår. När tösens korttids flyttade förra året gick det över förväntan. Hon fick vara med lite när flyttlasset gick med möblerna och en personal var med henne. Hon tyckte det var spännande. Sen var det lite mycket nytt ett tag med för mycket vikarier som ställde till det tyvärr. Men som sagt, det ska inte vara enkelt ... Kramar <3