tisdag 22 januari 2013

Knuten löst??

Just nu blir jag inte klok på min son. Jag har igen aning om hur vi ska få bukt med problematiken som råder hos honom för tillfället. I morse sa han att han varit vaken mellan kl 2 och 5 och han var jättetrött och ville helst stanna hemma. Trött var han, men på bra humör. Iväg till skolan kom han, men man går en svår balansgång. Hade jag släppt fokus för en endaste sekund så hade han blivit hemma idag. Suckar lite.... det är bara att avvakta och se hur det flyter på - eller inte -  i morgon bitti.


Felix

Så långt hann jag skriva tidigare idag! Men nu på kvällen kom det en mening från Turbo som kanhända löser upp knuten. Vi hoppas iaf på det! Helt plötsligt när det var dags att kliva in i duschen så kom det ett kort och snabbt utbrott. (Behöver jag tala om att det inte blev nån dusch....?) En kort och snabb mening fick mig att förstå vad det är han känner sig stressad av i skolan. Lite frustrerande att man inte kan ha mer inblick i små detaljer, för det är det där lilla som kan störa honom så mycket.

Det är så att läraren Palle är ju borta nu i två veckor, de är inne på andra veckan nu. Palle har gjort i ordning matteuppgifter på A4 som skulle räcka under de två veckorna. Nu känner sig Turbo stressad över detta och ser antagligen den där högen och känner att han MÅSTE fixa detta tills Palle är tillbaka. Vilket han naturligtvis inte måste! Även om de sagt det till honom så går det inte in - han ser bara den där högen framför sig, antagligen.


Oswald

Så fort Turbo lagt sig i kväll så ringde jag läraren Tyra och berättade vad som kommit fram här. Hon ska genast i morgon bitti ta bort den där mattehögen från Turbos rum och göra något slags ritberättelse om att han absolut inte behöver lösa fler uppgifter än han känner för att göra. Vi hoppas på att det är en sån här enkel grej som ställer till det för honom just nu. Tänk va, stackarn..... vara hemma från skolan för att man har en pappershög på sitt skrivbord..... visst är det fascinerande och intressant och man förstår hur djup han är i sin diagnos och svår med dessa detaljer som vi utomstående måste förstå!

Som sagt, nu hoppas jag att det går lättare att få iväg honom framöver.....
Idag har jag äntligen fått klippa Turbo en aning. Han var så otroligt långhårig så det fanns inga gränser, man såg inte ögonen på honom. Men det gäller att vänta in rätt tidpunkt om man ska klippa honom och den här gången tog det extra lång tid. Men nu kände han att han ville bli av med lite hår, det kittlade i ögonen, sa han och det var förstås obehagligt. Så nu är det klippt!
Att sätta Turbo rätt upp och ner på en stol och klippa honom, det går inte. Det gäller att hitta på något under tiden som fångar honom om han ska sitta kvar på stolen. Idag var det X-Box som gällde :)




mariellejohnsson: jodå, visst har jag sett din uppmuntrande och fina kommentar! Tack för att du ger mig hopp, du som har så stor erfarenhet och har kommit en massa steg längre i Diagnoslandet än vi har. Jag tar till mig av det du skriver och hoppas på att den närmaste framtiden blir bättre än vi anar :) Du ger mig många gånger en positiv syn på vad som komma skall!  Tack för att du delar med dig och tack för dina fina ord här inne hos mig!

Kramar om er alla som kikar in här hos mig ♥

1 kommentar:

mariellejohnsson sa...

Tack goa Bellan! <3 <3 <3