torsdag 6 augusti 2015

Sista rundan

Tisdagen var en trött dag, för både mig och Turbo. Men onsdagen var bättre. Vi börjar nog sakta men säkert vända tillbaka dygnen igen efter semester och ledighet.
Igår var det onsdag... den sista onsdagen som jag hämtade Turbo från fritids och vi tog vår sedvanliga omväg hem därifrån. Sen är det slut på dessa onsdagshämtningar! Det blir som sagt, många förändringar framöver och att fritids tar slut är en av dem. Han har fritids nästa vecka också, men det var sista onsdagshämtningen och det är då vi brukar ta en extra omväg. Igår blev den extra lång - jag tror den landade på ca åtta mil!

Men jag visste ju att det var sista gången och då blev jag extra snäll och åkte gladeligen de där milen. Jag älskar ju att köra bil och Turbo älskar att åka bil, så vi tog oss runt i "vildmarken" igår och åkte där vi inte brukar åka. Turbo var ur och tittade lite på nåt ställe också, och jag fick fota lite, så det gick ingen nöd på någon av oss.


Av någon anledning hamnade vi långt ute i bushen, men hem kommer man alltid på något sätt. :)


Den här sista onsdagsrundan tog två timmar och en kvart, för att vara exakt! Men det var det värt! Jag och Turbo har ett bra snack efter vägarna, så det gör bra nytta att åka en sväng med honom. Dessutom stannar vi lite här och var, där det finns något att titta på.

På förmiddagen igår, åkte jag och mannen en del mil till assistansbolagets kontor. Där hade vi möte med Kent (som numera är vår verksamhetschef) och våra assistenter. Vi gick igenom det nya schemaförslaget som ska gälla från den tiden då det egentligen skulle varit skolstart. Antalet assistenter som kan jobba med Turbo är nu uppe i fyra stycken, och då är inte Kent inräknad eftersom han inte är assistent längre. FYRA stycken - det är helt otroligt vad det gått bra att komma så långt, även om det förstås tagit tid! Att det gått så bra, beror förstås på assistansbolagets förmåga att hitta bästa assistenterna som passar Turbo perfekt!Det är fortfarande Timmy och Nisse som tar den tiden som skulle varit skola, och sen plockar vi in Erik och den nye Ove på eftermiddags- och något helgpass här hemma. Fr o m v 34 kommer vi att köra på med det nya schemat och det är stora förändringar för oss alla. Vi har diskuterat hur vi ska göra, men vi har valt att köra på fullt ut på en gång. Därmed slipper Turbo flera förändringar. Vi tar en stor förändring direkt. Rätt eller fel - ja, det får visa sig och vi är beredda att backa ifall det skulle bli fel. Men både assistenter, verksamhetschef och vi föräldrar tror att det här blir det bästa.

Det kommer säkert att bli en tuff tid, trots allt. Jag och mannen får det tufft i o m att vi inte kan vara hemma när assistenter är här. Vi väntar förstås på bostadsanpassningen som eg skulle behövt vara klar innan vi börjar med nya schemat. Men eftersom assistenterna behöver jobb och vi inte vill mista dessa fina assistenter, så gör vi så här och jag och mannen får försöka överleva på något sätt.... Det löser sig säkert....

Nu får det bli godnatt för ikväll! Kram, kram ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Jag håller alla tummar för att det ska gå så smärtfritt som möjligt. Förändringar är ju förändringar, även om dom är bra. Men jag tror nog ni har fått till det på bästa sätt, för det där är ni ju proffs på :)
Lycka till!
Kram!

strutgumman sa...

Tänker mycket på er. Och min mamma gör det också. :-)
Stor kram från oss!!

Annelie L sa...

Lycka till !! Jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer att fungera. Kram