måndag 9 mars 2015

Ny dag....

Med tanke på gårdagen ska jag försöka spinna lite mer på vad som hände. Jag och mannen har diskuterat igenom scenariot idag (på jobbet - tur att vi jobbar tillsammans så vi kan prata med varann ;) ). Vi spånade om JAG hade kunnat göra något annorlunda och vi spånade om MANNEN hade kunnat göra på annat sätt. Vi kom fram till att vi har ett låst läge, en situation som inte är bra när den inträffar, som den gjorde igår morse. Situationen utmynnar så gott som alltid i ett rejält utbrott från Turbos sida. Mannen tycker jag kan skriva om situationen här, men känner mig inte riktigt mogen för det än eftersom det är den känslomässigt jobbigaste situation vi har - iaf som jag känner. Men det kommer kanske....

Det skulle vara intressant att prata med ett "proffs" om situationen, eftersom jag och mannen inte kommer fram till någon lösning på det. Vi får se om vi tar upp det på en utbildningsdag vi ska på om ett par veckor hos assistansbolaget. Det här är nämligen en situation som återkommer med ojämna mellanrum och det är lika jobbigt varje gång.

Lena undrade varför jag klev upp ur sängen och blandade mig i, när mannen var med Turbo som fick utbrott? Det är ju vanligtvis bäst med bara en vuxen runt Turbo.
Helt rätt, men i det här fallet var jag tvungen att ta över. För att bryta detta utbrott ansåg vi båda att det var bäst att vi bytte vuxen som var i Turbos närhet. Ibland kan det vara nödvändigt av olika skäl.Dagen idag har flutit på hyfsat bra. Lite strul i morse för assistenten som blev fem minuter försenad så jag fick skjutsa in Turbo, men det hade ju kunnat vara värre.
I eftermiddag har assistent Nisse varit här några timmar och jag hade ju bestämt mig för att utmana även honom med att vara hemma samtidigt en stund. Jag har ju utmanat Kent två gånger varav den första gick sämre än den andra gången. Idag var Turbo inte riktigt så harmonisk, så jag kortade ner det till en timme. Jag ville inte utsätta Nisse för något som lätt kunde bli fel, nu när Turbo inte kändes riktigt 100.

Att inte Turbo är riktigt så lugn som han varit ett tag nu, beror också på att det i morgon är lovdag från skolan. Vi vet sen tidigare att Turbo absolut inte gillar när skolveckorna blir sönderhackade av insprängda lovdagar eller extra helgdagar. Det är förstås inget någon kan göra något åt, så det är bara för oss att göra det bästa av det.
Jag ska ändå inte klaga, för den här dagen har hittills avlöpt ganska bra. Ett ordentligt schema över morgondagen som är ledig, har Turbo också fått - det fanns ett stort behov av det och han känner sig lugnare av det. En exakt tid för frukost t o m, ville han ha ;)
Nu är det kvällen kvar och vi hoppas väl på det bästa även där.

Ha det gott allesammans och kramen till er därute ♥

3 kommentarer:

Lena sa...

Tack för svaret :)
Alltid lika spännande att se varför ni gör som ni gör. Nej, hackade veckor är inte så bra här heller, mest för att han inte vill till skolan alls. Har ni haft nån sån period? Kommer ju inte ihåg hur det är med den saken. Alltså nån period då ni haft väldigt svårt att motivera Turbo att gå i och göra det skolan kräver?
Kram och hoppas det blir en bra dag imorgon. ♡♡♡

Tina sa...

Kramar tillbaka <3

Nina sa...

Saknar er <3
Kramen!