tisdag 31 mars 2015

Discodusch

Gårdagen ja… den innehöll en del. För Turbos del var det förstås först skola. Bytet av assistent denna veckan har smält in hos honom nu, så nu var det helt ok. Jag tror att skolan avlöpt bra iaf och han var go och gla när han kom hem. Han behövde in och landa en liten stund, för sen var det dags för Kent att komma och assistera under några timmar. Och denna gången hade han en ny kille med sig som ska slussas in och ta över Kents tider (som egentligen var Timmys - hänger ni med...).

Turbo har träffat den nya killen (som jag kommer att kalla Erik här på bloggen) en gång tidigare, men det var ett tag sen nu så de fick nog börja från noll igen. Tanken är att Kent ska slussa in honom på bredvidgångar så han lär känna Turbo och kan ta över sen.  Jag och mannen höll oss förstås borta igår och när vi kom hem mot slutet av deras pass, så var Turbo lugn och fin. Det tyder på att det funkat bra! Vi tror på det här!

Oswald i regnet

Under tiden som huset var ”fullt” av assistenter, tog jag och mannen en utflykt. Vi åkte in till stan och handlade en del som behövs i ett försök att underlätta lite för oss i vardagen. Och allt har med Turbos diagnoser att göra.

Bl a köpte vi ett duschmunstycke. Bergfrun pratade mycket på utbildningen vi var på för nån vecka sen, om hur de gjort med sin son som heller inte ville duscha. Ett duschmunstycke som har belysning i sig och som ändrar färg beroende på temperatur. Hos dem funkade det och det blev inget problem att få in barnet/ungdomen i duschen sen. Kan man hoppas på att vi ska ha samma tur?? Vi ska prova ikväll….Vi inhandlade också de där roliga bollarna jag visade bild på igår och som jag ska försöka få till på något vis i kampen mot Turbos utbrott. Även detta är ett resultat från utbildningen på assistansbolaget, i kombination med något som inträffade under ett utbrott häromdagen med Turbo. Jag ska bara klura vidare på upplägget, men det är snart dags att använda oss av dem…Ja, men det får bli allt för idag! På återseende med rapport om hur det gick med bl a duschningen....
Kram till er alla ♥

3 kommentarer:

Lena sa...

Det här låter intressant. Hoppas på utförlig rapport för kanske det är nåt vi kan använda oss av.
Kram gumman ����

Nina sa...

Hoppas han gillade duschen. Hade jag läst det här igår så hade jag ju kunnat hjälpa till med hållna tummar.

Nu väntar jag med spänning på en förklaring på bollarna...

Skönt att lugnet la sig och hoppas det fortsätter.
Saknarkramar!

Tina sa...

Spännande ! Påhittiga ni är och allt ni provar på ! Ser fram emot rapport :) Kramar <3