onsdag 25 mars 2015

Utbildning med underbart gäng

Igår var jag trött i huvet när vi kom hem på seneftermiddagen. Jag och mannen hade varit på utbildning på assistansbolaget hela långa dagen. Det tog på krafterna för det gällde att vara koncentrerad alla timmarna. Handledaren engagerade oss emellanåt med det ena och det andra, bl a nåt grupparbete. Det gick alltså inte att somna, men det var så intressant så det hade man ändå ingen lust med. ;)

Det var en mycket duktig handledare! Jag tror alla var nöjda när dagen var slut. Alla fick vi vara med och berätta om egna personliga frågeställningar och/eller erfarenheter. Och alla tog vi med oss olika lärdomar hem. Hur såna här dagar avlöper, beror mycket på vilket gäng man hamnar i, men detta var ett glatt och trevligt gäng som alla hade något att tillföra så dagen blev mycket givande. Även om man inte kom på en exakt lösning på en viss problematik just där och då, så bär man med sig tankar att fundera på. När man funderar mer så kommer man på en annan vinkling av ämnet och får en tänkbar lösning. Efter gårdagen och ännu mer tänkande och funderande så söker jag nu ca 100 skumplastbollar i stl 5-8 cm för en billig penning. Har hittills hittat med andras hjälp såna som kostar 8:-/styck. Önskar gärna lite billigare.... Tips??Men ett par, tre konkreta förslag till andra lösningar på viss problematik vi har här hemma, tar vi med oss och ska testa på direkten. Bl a ett dagsschema som komplement till 4-veckorsschemat. En annan sak var medicin tidigare på helgmornar och en annan var att mannen ska låsa in sig på toaletten emellanåt, haha :) Kanske får ni förklaring nån gång....

Ett underbart gäng var det iaf som deltog och det skrev jag om förra gången vi var på utbildningen också. Dessa assistenter går inte av för hackor! Det var så härligt att höra dem berätta hur de lyckas vända vissa problematiska situationer de stött på i arbetet. De visade verkligen på en mognad, en stor erfarenhet och en härlig inställning till sitt jobb. Nu var det lite variation på hur länge de jobbat som assistent. En del hade jobbat i många år medan ett par var ganska färska. Men jättekul att se att de nya har potential och de kommer säkert att utvecklas fint.Haha, en av dessa duktiga assistenter tog genast en kölapp och vill gärna jobba med Turbo!! Kul, tycker jag! Han blev inte ens avskräckt av våra skräckhistorier vi berättade. ☺☺☺ Ett par av assistenterna som var närvarande, fastnade jag extra för med tanke på Turbo och kemi mellan dem. Vi får se vad som händer i framtiden, spännande är det!

Vi vill ju ta in fler assistenter, men det är svårt med tanke på att vi inte kan vara hemma samtidigt. Som det är nu måste vi ju fly fältet när någon annan jobbar med Turbo och det går ju inte att fly varje dag och varje kväll. Tänk om bostadsanpassningen kunde gå igenom snabbt och sen att det blir verkställt fortare än kvickt - helst igår. Vilken dröm det vore! Speciellt som vi vet att det finns fler duktiga och fantastiska assistenter till Turbo!
Vi drömmer vidare....!

Vad den här dagen har inneburit, tänker jag ta i nästa inlägg - den blev inte riktigt som tänkt....
Megakramen till er alla ♥


2 kommentarer:

Lena sa...

Talar bara om att jag läst.
Kram ♡♡♡

Nina sa...

Jahaja... Så nu får man sitta här och vara nyfiken på det mesta du skrev för lite om i det här inlägget?! Vavava??

Härligt att det finns assistenter på kö, kan du skicka hit dom? Vi söker en akut.. Hälsa dom det ;)

Hare allra bäst!
Saknarkram!