lördag 8 februari 2014

VARFÖR???

Oj, oj, jag har så många ord som jag vill skriva ner här men jag hinner inte med eftersom det händer så mycket hela tiden just nu. Men jag börjar med gårdagen och inför gårdagen.
I torsdags eftermiddag var ju Nisse här och allt fungerade bra. Vi lyckades alla peppa Turbo lite lagom så han blev lite mer positiv och inställd på att ta sig iväg till skolan som igår (fredag) efter att ha vägrat på torsdagen. Jag väckte upp honom igår morse och han var glad igen som han brukar. Sååå skönt!




MEN det svängde rätt snabbt här! Ca tio minuter innan taxin rullade in så ringde assistent Nisse. Turbo står nära mig och förstår att det är Nisse och därmed förstår han också att det antagligen är något strul på gång. Assistenterna brukar inte ringa den tiden om det inte är något jätteviktigt de behöver förmedla. Nisse meddelar att det varit inbrott i Turbos skollokaler och båda datorerna är borta, både Turbos och assistenternas!! Det är väl typiskt! När vi ändå fått Turbo på bättre humör och han skulle ta sig iväg till skolan så händer detta! Jag var ju tvungen att berätta vad som hänt och ni som följt bloggen ett tag förstår säkert att det kom världens utbrott pga detta.

Suck! Jag fick gå ut och vinka av taxin som jag ringt efter tidigare på morgonen. Men han förstod - vi har en underbar taxichaufför som varit med sen Turbo var sex år.
Jahapp! Hålet i väggen i hans rum blir större och större. Och i det här läget är det inte mycket man kan säga som kan vinklas positivt - för vad finns det för positivt i det här?? Men jag försökte iaf. Till slut kunde jag köra iväg honom en dryg timme efter vanlig tid. Väl där kom det flera motgångar, tyvärr, men Nisse fixade det kanonbra utefter de förhållanden som råder. Igår körde han iväg såna som knackade på och ville in, allt för Turbos skull. Tyvärr var det en städerska som kom och störde ändå....




Ja, ja, nu är det lov en vecka och det kom nog ganska passande för Turbos del. Sen får vi se hur det går med datorerna som är borta och även inloggningsproblem på nätet som fortfarande inte är till belåtenhet och springet som är i lokalerna..... Så det finns lite att ta i.
Tråkigt att allt detta inträffar nu när vi har förändringar på g här hemma snart också. Dessutom ska nya läraren slussas in om nån vecka. Det blir som vanligt alldeles för mycket på en och samma gång.
Idag är det hittills ganska lugnt och jag tror mannen hade haft det lugnt här hemma igår em också trots att mannen hade involverat Turbo ganska hårt i de nya planerna vi har framför oss. Vi måste ta det lite pö om pö så han vänjer sig vid tanken. Det går framåt och jag tror jag ska berätta för er här nästa vecka.... spännande va?!




Innan jag slutar för idag så tar jag upp en fråga/tips som jag fick i en kommentar häromdagen. K undrade om inte assistenterna kunde komma hem före skoltid och ta morgonpasset med Turbo? Jadu, den tanken har jag haft under ett långt tag men steget att göra så, är långt, mycket långt. Men speciellt efter torsdagens och fredagens turbulens på morgonen så har jag önskat mig långt härifrån för det är en rejäl ansträngning att ta det där passet. När jag sätter mig på jobbet sen, så känns det som jag eg har jobbat färdigt för dagen! Men som sagt, det är inte enkelt för assistanskillarna att ta över den biten och att jag skulle sova då...... undrar om vi kommer dit nån gång?

Nu önskar jag er en fortsatt fin dag och helg ♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Nina sa...

Ojojoj :( Stackars Turbo, och er med.. Hoppas det ordnar sig fort med alla orosmoment i skolan. Jädra inbrott också mitt i alltihop!

Kramar om å saknar massor <3
Nina

VILLAN PÅ LANDET sa...

Hoppas det löser sig med pojken <3. Jag har två grabbar 15 och 17 båda med Adhd och lindrig utvecklingsstörning och Autism hos 17åringen. 15 åringen har tourettes ochkså. Efter år av kämpande och ett rent helvete, sorg och hjälplöshet bor min äldste inte hemma längre. Han bor på ett boende som stöd och resurs driver. Tackar GUD att vi äntligen fick hjälp. Vi träffar honom bestämda tider varje vecka, kan nu sköta våra jobb, " leva" slippa vara rädd längre, men som bi fått kämpa mot detta förbaskade samhälle och skola innan räddningen kom. Kramar i hög. Barnen är det absolut bästa som finns <3. Med vänlig hälsning, Anna

Tina sa...

Väntar med spänning på vad ni har för planer <3 kramar

Anonym sa...

Hört talas om öronproppar? ;-)(Används flitigt av vissa somliga.) Eller ev. lämna huset innan Turbo vaknar. Kram igen K