måndag 10 februari 2014

Lite smått & gott

Lugnt igår och lugnt idag - härligt! Dagen har flutit på bra även om den började lite fel. Jag skulle lämna Turbo på fritids/korttids och personalen kom inte ut och mötte upp vid bilen som han brukar. Jag kände direkt att något var fel och Turbo började kännas stel. Här gäller det att agera och säga de rätta sakerna till honom innan han hinner ladda för ett utbrott.
Jag ringde personalen.... och väckte honom! Sovit över! Sånt som händer även om det är mindre lyckad för såna som min son. Nu gick det bra och det var nog tack vare att det var den personal som det var. Turbo har en mycket bra relation till honom och jag kunde vinkla det så det blev lite humor med i bilden. Sen var det inga problem när de väl träffades sen. Phu!!

Sen har assistent Kent varit här på eftermiddagen några timmar och jag fick komma iväg och åka några mil för att uträtta några ärenden. Skönt med den avlastningen så man får lite måsten gjorda. Kent och Turbo skrattade och mådde gott när jag kom tillbaka sen. Härligt!


Turbos humor i morse: ett "skrikande" ägg :) 

Trött är jag nu, men jag måste skriva ner lite om vad som hände förra veckan. På måndagen var jag och mannen på habiliteringen. Det var dags för oss att gå en introduktionskurs om autism/asperger.... Ja, ni läste rätt!! Introduktionskursen brukar man gå när man nyss fått diagnos på sitt barn. Vi har "bara" väntat i nästan åtta år..... När de gjorde om teamen på hab för nåt år sen så har de nog gått igenom vilka som inte gått kursen än och därmed blev vi inbjudna. Tre träffar ska det bli och jag hade väl inte så stora förväntningar på kursen. Eftersom vi är gamla i Diagnoslandet vid det här laget så framkom det inget nytt. Allt det som psykologen och kuratorn sa, skulle vi också ha kunnat sagt. Men, men, så är det. Det vi hade lite förväntningar på var väl att ev. få träffa någon förälder i samma sits som vi. Men inte heller det blev väl som vi förväntade. De som var där hade yngre barn än oss och de hade fått diagnosen alldeles nyss och hade inte kommit så långt än. Men det var trevligt ändå, får jag väl tillägga.




På tisdagen hade vi sen möte med rektorn där även LSS-handläggaren var med. Inget speciellt kom väl fram där heller. Vi spånade lite om framtiden, nu närmast inväntar vi den nya läraren som börjar om ett par veckor, sen får vi se. Jag och mannen framförde vår önskan om att Turbo ska få gå om 9:an. Där får rektorn ta med sig önskemålet till skolchefen - sen får vi se om det beviljas. Men Turbo har inte haft lektioner sen i mitten av september och ni kan ju räkna ut själva att det inte blir några betyg alls då. Och han har faktiskt inte ens fått chansen att läsa sig till betyg. Det enda han haft är matte och där fick han betyg, men ETT enda betyg kommer man inte långt på. Så vi är i mitten på februari och vi har ingen aning om hur det ser ut efter sommarlovet. Hög tid att fatta beslut så vi kan förbereda Turbo om det!

Nähä, goa läsare - sov gott och gonattkram på er ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Ja, jösses vad det "lilla" har avgörande betydelse många gånger. Ni är fantastiskt duktiga på det där, måste jag säga. Och assistenterna med! Skönt att det gick bra :)

Jag skulle bli väldigt förvånad om det blir avslag på att få gå om en klass, om det är det som känns mest rätt. Hoppas det löser sig hursomhelst.

Kramar om!
Nina