torsdag 13 februari 2014

Bra slut

Dygnet som gick var ett dygn som hette duga! Jag är glad och lycklig över att det till slut blev bra. Det var en pärs att skriva de rätta sms:en till Turbo för att få humöret att vända och försöka få honom att vilja stanna kvar på korttids. Det är inte lätt när något blir fel ur hans synvinkel sett, men man får försöka så gott det går. Med gemensamma ansträngningar med både korttidschef, personal och mig så lyckades det och det är jag väldigt glad för.

Personalen Valle fick uppleva ett intensivt dygn med utbrott som inte är att leka med. Men han fixade det så bra det bara går! Härligt med personal som pallar med det som händer och som grejar situationen med bravur!




Idag skulle jag hämta Turbo på korttids efter lunch. Jag var en aning nervös för hur Turbo skulle agera när han fick syn på mig. Ofta när det är något som gått på tok så rinner det upp igen när han träffar mig och då går utbrottet ut över den personal som är bredvid honom, i det här fallet fortfarande Valle. Jag hade en plan i bakfickan att ta till ifall det skulle krisa. Men jag blev väldigt förvånad över att Turbo var cool och lugn och t o m harmonisk. Detta tyder på att Valle jobbat på riktigt bra och på bästa sättet för Turbo. Det är en konst att få honom harmonisk efter ett sånt dygn som de hade på korttids med ett så pass djupt utbrott. Ett stort bevis på att Turbo har förtroende och känner sig ganska trygg nu med Valle. Härligt!




I eftermiddag har assistent Nisse varit här några timmar och det har gått väldigt bra också. Det kan tyckas onödigt att vi hade en utomstående assistent här ganska direkt efter två korttidsdygn, men det är rutin att antingen Nisse eller Kent är här på torsdagar. Så för att inte röra till schemat för Turbo så behöll vi den invanda tiden.

Som sagt, jag är lättad över att dagen slutade bra. Undrar hur många utanför diagnoslandet det är som förstår hur glad och lättad man känner sig när ett sånt här dygn vänds till något positivt till slut......
Nu ska jag försöka sova ikapp lite tid jag ligger efter. Går det??
Godnattkramen kommer här till den som vill ha ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Skönt!
Kram Nina <3