måndag 24 februari 2014

Mycket nytt

Helgen försvann i flygande fläng! Men jag är nöjd att jag kom så pass långt som jag gjorde med målningen. När Turbo kom hem efter skolan idag så protesterade han lite om att jag målat när han var borta. Det gav skjuts till ett utbrott som egentligen hade sin botten i något helt annat. Som tur var så visste jag vad som var orsaken till utbrottet så efter ett tag lyckades jag nå Turbo och vi redde ut problemet. Det gick t o m att avstyra så assistent Nisse slapp åka hem i förtid. Oftast när det blir så här så vill Turbo inte träffa någon annan, men det lugnade sig och blev bra igen.

I grund och botten kändes Turbo förvånansvärt lugn och glad när han kom hem idag. Han har varit på korttids sen i fredags efter skolan. Mycket nytt har hänt för honom under de här dygnen. Vi kan börja med korttidsvistelsen under helgen. Där fick han träffa en ny personal som är tänkt att ska jobba med Turbo framöver (vi kan kalla honom Alex). Detta hade inte Turbo en aning om när han kom dit, men Tom introducerade besöket bra och läste av när Alex kom på besök. Det hade visst gått kanonbra och Turbo ville gärna träffa honom igen! Härligt! Detta är alltså ytterligare en ung kille (22 år, tror jag) som börjar jobba på korttids! Han har dessutom erfarenhet av barn som mitt!




Hela vistelsen på korttids verkar ha varit lugn och fin utom i morse, tror jag. Tom fick lägga i en högre växel då, eftersom Turbo var speedad och lite orolig. Något nytt väntade honom när han kom till skolan också och det oroade förstås. Här måste jag återigen passa på att berömma både Tom och Valle för ett snyggt jobb i helgen! Så skönt att det fungerar så bra, trots nya grejer som måste genomföras. Men iaf.... i skolan var det dags igen för ett besök av en ny bekantskap. Den nya läraren, som jag kommer att kalla Ulla, skulle komma för att träffa Turbo för första gången idag. Vi var alla lite spända över detta - inte minst Turbo. Han var förstås förberedd på besöket och var lite orolig.

Men det besöket hade också gått bra. Har pratat med Ulla ikväll och hon var så glad över att det var över och att det gått bra. Turbo kändes som sagt glad och uppåt när han kom hem och det har - förutom utbrottet - hållit i sig resten av dagen och kvällen. Fantastiskt!! Vi suger på karamellen så länge den varar!




I morgon kommer Ulla tillbaka till skolan under ett par timmar och Turbo ska få ett prov av henne att göra. Hon måste testa lite hur han ligger till kunskapsmässigt i olika ämnen. Det skulle visst bli prov i engelska och Turbo tycker det ska bli roligt! Nu hoppas vi på att det ska fungera i morgon. Sen blir det ett avbrott ett par dagar. Förklarar sen vad som händer då. Nu blir det först spännande att se hur morgondagens morgon flyter på.

Idag är vi nog många som är lättade över att två nya möten har avlöpt på bästa sätt!
På återseende och kram på er ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Åh.. Man får nästan en liten tår i ögat :) Tänk att det finns så många fina människor som valt rätt jobb ändå! Dessutom att det verkar stämma mellan Turbo och dom nya både på korttids och i skolan så här långt. Man blir så glad! Jag håller tummarna att dom här första kritiska dagarna går fortsatt bra.

Hur känslig är Turbo för provens nivå? Jag menar, om det är för svårt eller för lätt? Det är ju stor risk att det är både för svårt och för lätt om hon ska kolla vilken nivå som är rätt..

Ja, många nyheter för Turbo nu, och så köket på det. Håller tummarna för det med. Hur mycket vet Turbo om köket nu och vad säger han om det? Nu är det ju ganska stor förändring redan iom målningen i matrummet. Antar att han tyckte det var rätt ok ändå, eftersom utbrottet gick över lite smidigare än vanligt?!

Vettu... Jag saknar dig!
Kramarom! /Nina