torsdag 27 februari 2014

Nyttig hemmadag

Hemmadag nummer två är snart slut och vi har haft en mysig dag, jag och Turbo. Det började lite konstigt, men allt gick hyfsat bra trots allt. Vi blev väckta av att telefonen ringde. Jag sprang ner och svarade. Det visade sig vara ett blomsterbud som var på väg till oss för att lämna en bukett blommor?! Det är inte varje dag precis! Detta var väl något som Turbo inte gillade. Han uttryckte själv att han inte gillade överraskningar. Men som sagt, det gick bra, jag hann förbereda honom på att jag skulle gå ut och ta emot buketten så de inte skulle hinna fram och ringa på dörren, för det är sämre för Turbos del.


Stort TACK för blommorna! 

Vi hade gjort upp ett schema igår kväll där det innebar medicin, frukost och dusch direkt på morgonen. Allt gick som planerat trots den annorlunda starten. Det där med duscheriet har blivit ett problem igen och jag kände att det var hög tid att ta tag i det. Han förhalar och förhalar och skyller på att han är för trött m m. Ibland går det väl många dagar mellan duschningarna och det känns inte alls bra. Så idag satte jag mig ner med papper och penna med honom och gick igenom lite regler som vi ska försöka hålla. Funkar det inte nu så är det dags att ta fram en social berättelse om detta. Vi får se, men det verkar som han förstod att det är viktigt att vi håller schemat för dusch som vi gjort upp.

En del som har någon form av NPF-diagnos kan tycka att det är obehagligt att duscha. De kan tycka att vattenstrålarna gör ont mot kroppen. Men det verkar inte vara det som är felet i Turbos fall. Han säger att det inte är så och när han väl kommer in i duschen så kan han stå där hur länge som helst. Det borde han inte göra om det gör ont eller känns obehagligt på nåt sätt! Han säger att det beror på att det är tråkigt att duscha, att det stjäl tid från roliga saker.....




Idag passade jag också på att prata med Turbo om lite allvarliga saker som skolsituationen och betyg som uteblivit pga att det inte funnits lärare till honom. Han säger att han vill försöka få betyg om möjlighet ges och jag hoppas verkligen det blir så att han får gå om 9:an. Vi har inte använt de orden inför Turbo eftersom vi inte vill att han ska känna sig misslyckad på nåt sätt. Men vi får väl se vad som händer. Det gick bra att prata med honom om skolan idag iaf och då känner jag mig nöjd. Kul att höra hans tankar om vissa saker som varit.....

Imorgon är det skola som vanligt igen. Jag tror att personalen har blivit peppade av de här två utbildningsdagarna som varit. Det var nog ett gediget program de haft. Jag har pratat med tre av de som varit på utbildningen och de verkade nöjda med upplägget. Verkligen fantastiskt att det blev av och jag tror det är nyttigt för personalen från skola och korttids att träffa varandra så här också och diskutera lite kring sina jobb. Nu ser vi fram emot en bra fortsättning både på skolan och på korttids för Turbos del!

Kram på er alla ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Blev ni väckta av blomsterbudet? Hur tidigt kom dom?? Eller hur länge sov ni? ;) Fina blommor iaf, skönt det gick bra med Turbo.

Vad roligt att ni har haft bra dagar, och kunnat prata lite viktigheter med varandra. Hoppas det går bättre med duschen framöver.

Kram Nina!

Annelie L sa...

Vackra blommor att vakna till en fredagsmorgon. Skönt att det inte ställde till något för Turbo och att morgonen gick bra.
Bra att personalen runt Turbo får träffas och vara på utbildning tillsammans, det är ju superbra.
Nu håller vi tummarna för att allt ska flyta på med Turbos skolgång, så att han trivs och orkar jobba med det som behövs <3
Kramar om.