måndag 17 februari 2014

Hab igen

Det är ganska lugnt här fortfarande. Vi njuter och tycker det är skönt så länge det varar. Jag fick några frågor efter förra inlägget hur Turbo tar det att vi river runt i köket inför renoveringen. Hittills har det gått bra. På något sätt tror jag han köpt att vi kommer att göra om. Vi har visat bilder och pratat om det rätt mycket i förväg så det verkar ha sjunkit in. Samtidigt kan han nog kanske inte sätta sig in i hur det kommer att se ut under rivningsprocessen. Men det är bara att försöka förbereda honom inför varje steg vi tar. Och hur han reagerar sen när allt är klart, det vet ingen!

Nu är skåpen som skulle flyttas flyttade, golvet är bortplockat så nu blir det nog inte så mycket radikala förändringar och rivningar innan sista helgen innan renoveringen skulle jag tro. Jag och mannen får rensa i skåp och lådor, men det är ju inget som syns på ytan direkt. Det värsta blir nog helgen innan mannen och Turbo ger sig av och renoveringen börjar, för då ska köket tömmas på grejer helt och hållet. Men den dagen den sorgen.... Fram tills dess är det mycket annat som ska hända. Vi börjar med att ha ett skolmöte på onsdag så får vi se sen....




Direkt efter att Turbo åkt iväg till skolan med taxin i morse så åkte jag och mannen till habiliteringen. Det var kursdag nr 2 i introduktion för autism. Den där introduktionen man brukar få gå när man nyss fått diagnos på sitt barn. Men bättre sent än aldrig! Den här gången var kursen bättre än förra gången och var ganska givande även om vi ändå visste det mesta. Men man får ändå en kick av att vara med på såna träffar och blir lite pushad framåt. Det är en psykolog och en kurator som håller i kursen så här långt. Vi har träffat flera kuratorer i olika sammanhang på bup och hab, men det här är nog den bästa av dem alla. Har inte träffat någon som vi tyckt haft något att komma med innan. Men denna verkar otroligt påläst på diagnoserna det handlar om.

Tyvärr fick vi reda på att vår duktiga läkare på habiliteringen har slutat. Vi har haft henne i många år då vi tillhört hab. En psykiatriker som vågat kombinera olika mediciner till Turbo när en inte har fungerat fullt ut. Hon har börjat forska på halvtid och jobbar halvtid på annat hab som hon även gjorde innan. Hmm... jättetrist tycker vi, men det får väl ordna sig på nåt sätt. Tyvärr trodde de inte att de skulle få någon ny psykiatriker till hab - blir ju säkert billigare utan.




Lite avlastning har vi haft här i eftermiddag då assistent Kent var här några timmar. Behövdes så jag fick komma iväg till jobbet, eftersom hab tog min jobbtid tidigare under dagen. Kvällsprocedurerna flöt på exemplariskt sen - härligt!
Vi ses i morrn! Kram på er ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Härligt att det funkar bättre på vissa hab, hoppas dom hittar en ny bra läkare nu bara..

Vi har fortfarande inte fått gå på nån sån där kurs eller fått nån info om autism rån hab. Undrar när det kommer ;) Och nån läkare har aldrig funnits. Så vårt hab skulle dom faktiskt kunna lägga ner helt, och spara massor med pengar!

Lycka till med köket nu, jag håller tummar!

Saknarkramar!
Nina