måndag 13 januari 2014

Istanbul; del 1

Klockan sju i morse gick jag hemifrån för att sätta mig på tåget och resa bort ett par dygn. Åker iväg på en egen liten tripp, men färdas mot några härliga tjejer som jag ska stråla samman med om några timmar. Sitter alltså f n på tåget genom Sverige i kylan. Jag tänkte utnyttja tiden med att rapportera om vår resa till Istanbul i mellandagarna som jag inte hunnit göra än. Jag skriver så långt jag hinner få se hur långt det blir. Men håll i er för jag tror det blir lite bildbombigt! :)

Ankomstdagen har jag redan skrivit om när det var lite kaos med regeringen där och vi fick bl a känna på tårgas m m. Så den dagen hoppar jag över och tar nästa dag i stället. Vi började förstås med hotellfrukost där jag tycker utbudet var större än vad vi är vana vid kanske. Men det turkiska svarta teet smakade inte som vårt frukostte.... En bismak av tång, om ni frågar mig ;) Men det gick ner det med. Sen ut på stan och se oss omkring. Vi började med Bazarerna som det sägs ska vara världens största i sitt slag. Och stort var det! Här är vi alldeles utanför.....

..... och inne.

Vi gick en bra stund därinne, det var gångar hit och dit och överallt så det fanns inte en chans att se allt. Lite smått och gott fick vi iaf med oss hem därifrån. Jag köpte bl a en fönsterlampa av glas. Det enda jag ångrar är att jag inte tog en större variant, men det hade vi kanske inte klarat att få hem helt så jag får vara väldigt nöjd ändå!

I Istanbul fanns det kopiöst många moskéer. Vart man än tittade så såg man någon, kändes det som.

När vi gått några timmar var vi tvungna att fylla på vätskeförrådet förstås! Men vi upptäckte ganska snart att det inte var någon vidare bra vin- eller ölkultur där. Men vi drack det vi fick när vi väl hittade något. ;) På vissa ställen smakade det bättre än på andra....

När man är ute och går i flera timmar på stan så blir det att man måste uppsöka ett visst ställe några gånger på en dag. Oftast såg det där stället ut så här - detta är alltså damernas.... Man uppskattar det vi har här hemma, kan jag säga!

Kvällslivet var vi tvungna att titta på förstås. Det är så vackert nere vid vattnet när mörkret fallit. Så det blev en runda till fots. Här utsikt från en av broarna. Om det nu var Galatabron, kanske?

Många stod och fiskade på bron och jag tror det som nappade gick direkt till försäljning. Fiskmarknad fanns i anslutning till bron.

Vi promenerade också upp till Galatatornet. Mannen hade tänkt sig att vi skulle kunna gå upp i det och se på utsikten som säkert varit enorm. Men det var sån kö när vi var där så vi ödslade inte tid på det.

Den kvällen åt vi mat på hotellet. Gott och avkopplande att få sätta sig en stund!

Det är snart dags för tågbyte så jag gör nog så att jag delar upp bildvisningen från Istanbul. Jag får helt enkelt skriva färdigt en annan gång. Så detta blev del ett av två. Återkommer.

Nu hoppas jag bara att det gått bra på korttids och att det inte varit för oroligt pga att jag inte är hemma när Turbo kommer hem idag. Mannen har fått en lista med detaljer så vi får tro att det blir bra. Må gott allihop! Kramar <3

 

Inga kommentarer: