tisdag 22 oktober 2013

Har fått en annan syn på saker....

Idag har jag svårt för att skriva ett inlägg här så jag tror jag ska hoppa över det där med skolan - tycker det är lite tjatigt.... samtidigt som jag känner mig lite osäker på vad jag kan/vill häva ur mig just nu.... Måste lägga band på mig, men rätt vad det är så kommer det nog att rinna över om det fortsätter som det gör nu....

Kan väl berätta så pass mycket iaf som att Turbo kom iväg till skolan idag, om än något försenad. Tom har fått jobba hårt idag, han var riktigt trött efter arbetsdagen på skolan. Det är ingen lätt uppgift dessa killar har fått och Tom har varit mer än duktig idag. En stor eloge till honom!

Tack vare att jag visste att Tom fanns på plats idag så har jag känt mig lite lugnare, även om oron finns där ändå. Igår var jag ordentligt trött men har sovit gott inatt och sen var oron lite mer dämpad under dagen, så jag är inte fullt så trött idag. Däremot har jag jobbat extra länge på jobbet. Mannen åkte hem efter lunch i stället för mig och mötte upp Turbo när han kom hem (förberett med Turbo). De fick ha en eftermiddag för sig själva, far och son. Jag har ju en del att ta ikapp efter de dagar jag varit hemma med Turbo, till slut känns det nästan övermäktigt att ta ikapp. Nu känns det lite som att jag är på väg åt rätt håll och kanske kan få grepp om det jag har att göra.

Nu till något helt annat. Jag lyssnade på ett välkänt radioprogram i morse när jag åkte till jobbet. Det de tog upp påminde mig om hur mycket det här livet med diagnoser har lärt mig, hur mycket det har förändrat mig som människa och hur mycket det har förändrat mitt tänkesätt. Jag skulle faktiskt inte vilja byta bort vår erfarenhet som vi fått, även om livet inte är lätt alla gånger.

Ska förklara vad jag hörde. Programledarna hade väldigt roligt åt någon som hade klagat på sin granne. Klagomålet rörde grannens vedeldade bastu. Man tyckte den där röken från bastun var väldigt störande. Programledarna gick loss och drev om den som klagat.... "Jag skulle ha bastat ännu mer bara för att retas!" "Bolma på bara!" m m. Ja, så gick jargongen!

Vad har då detta med vår erfarenhet med diagnoser att göra? Nu råkar det vara så att vi bor granne med en som har en vedeldad bastu och bastar var och varannan dag. (Det är inte vi som klagat!) Turbo är väldigt känslig för dofter. I början kunde han t o m få utbrott av att den där röklukten trängde in. Nuförtiden är vi snabba med att stänga fönster och dörrar när vi märker att det är på gång.

Ja, man får en helt annan syn på saker och ting och det mesta har en orsak bakom sig. Det är så lätt att döma om man inte vet bakgrunden till t ex ett klagomål eller vad det nu kan vara.

Kvällsbestyr med Turbo väntar! Kram på er <3

 

1 kommentar:

Tina sa...

Ja nog tänker jag också annorlunda idag. Men inte ska man behöva leva som vi för att kunna tänka ett steg längre ? Vill också säga att jag tycker du är fantastisk i kampen om skolan för Turbos bästa. Allt du delger som stärker och lär mig saker hela tiden. Tack och stor kram