tisdag 29 oktober 2013

Kaosmorgon och besök hos optiker!

Usch, nu är jag så sjukt trött så jag skulle kunna stå och sova. Men bita ihop ett tag till, är ett måste just nu. Det finns inte en lugn stund denna veckan men ska försöka få in en andningspaus nästa vecka.

Jag ska börja detta inlägg med att rätta en sak som jag skrev om fredagens små utbrott på skolan. Både jag och assistenten trodde att det berodde på att läraren avbrutit rasten lite fel, men så var inte fallet. Har tagit upp det med Turbo nu och det var visst något som läraren sa som landade fel. Så kan det bli....
Helgen som gick avlöpte fint här hemma. Söndagen var jag och mannen barnlediga eftersom assistent Nisse var här med Turbo från tidiga morgonen fram till tidiga kvällen. Jag och mannen var iväg bort hela dan och umgicks med vänner. Så härligt att få göra det även om vi inte hade korttids den helgen! På väg hem hoppade vi in på en pizzeria och åt i lugn och ro. Vi fick också tillfälle att prata allvar och prata igenom dagen som vi upplevt. Det är inte så ofta vi kan ha djupa samtal med varann eftersom det inte går när vi har Turbo i närheten. Det är tur att våra kemier passar ihop till 110%.

Ett långt pass blev det för Nisse och Turbo tillsammans, men det var bara glada miner när vi kom hem på kvällen sen och mannen och jag var också nöjda och glada!

Sen kom måndagen - första lovdagen på höstlovet. Dags att åka till korttids/fritids så jag kunde komma iväg till jobbet. Tom jobbade med Turbo, så inga problem där. Direkt när vi kom hem tog assistent Kent över här hemma. Det blir mycket killar runt Turbo nu, men han gillar det även om han är trött när kvällen kommer.
Dagen idag - tisdag - började jobbigt och oroligt. Turbo vaknade till och jag fick in honom i duschen medan humöret var bra. Men ju mer tiden runt frukost gick, så blev han mer och mer orolig. Det slutade med lite utbrott här hemma och naturligtvis var det det kommande besöket hos optikern som oroade. Det dåliga samvetet drabbar mig, för självklart skulle jag ha förberett honom bättre än jag gjort! Fram med mera bilder och vi ritade upp lite till innan jag körde honom till korttids/fritids. Jag förvarnade personalen Valle om att det kunde vara lite stirrigt och oroligt idag pga det som väntade.

Morgonen där var lite orolig, som väntat, men det hade gått bra iaf. Vid 11-tiden hämtade jag Turbo och vi begav oss till optikern. Jag hade önskat en speciell optiker för han var så otroligt duktig med Turbo sist vi var där för några år sen. Och han var lika bra idag! Han tar Turbo på ett jättebra sätt. Härligt! Besöket gick kanonbra till slut och jag var glad och Turbo fick en välförtjänt belöning efteråt!
Turbo lämnade jag tillbaka till Valle på korttids/fritids efter det så jag fick jobba färdigt. Jag hämtade sen vid 14-tiden. En lugn eftermiddag har vi haft hemma sen. Jag tror Turbo var nöjd med att ha lugnt omkring sig resten av dagen. I morgon väntar en lång dag igen för honom..... Ja, det är mycket nu!!

Kram på er alla ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Vad skönt att det gick så bra hos optikern! Du kan ju inte vara alert jämt, så det var ju bra att det funkade så kan du släppa det dåliga samvetet :)

Ja, jag hoppas verkligen att du får in lite vila-tid nästa vecka... Förstår att det inte är lätt, men å andra sidan, blir det utmattningsfeber av det så kan du bara vila... Och då tar det ju längre tid, vettu <3

Kramar om!
Nina