torsdag 10 oktober 2013

En dag i taget....

Hos oss tar vi en dag i taget som det ser ut nu. Vi hade ju möte med skolledningen igår och vi fick nog alla några uppgifter att utföra så vi sakta men säkert kan jobba oss fram till en lösning. Idag har jag ringt nåt samtal igen och även mailat i ärendet. Jag har också diskuterat saken med habiliteringen. Vi har en helt underbar sjukskötare som vi har kontakt med när det gäller det medicinska, men han är även bra att bolla allt annat som rör Turbo med. Jag behövde bl a ta upp medicineringen med honom, men även att någon kommer att bli kallad därifrån till ett Västbusmöte ganska snart, tror jag.
I det här läget vi hamnat i nu är vi oerhört glada och tacksamma över att alla berörda i kommunen är villiga att samarbeta och hjälpa till. Chefer från olika instanser gör vad de kan för att försöka lösa det som uppstått. Jag skulle så gärna vilja flytta fram tiden till en bit in i nästa vecka, för då tror jag man kommit en bit närmare att lösa det som är mest akut i situationen. Alla har viljan att lösa det, men någon är bortrest och kan inte svara på hur tider och stunder ser ut. Samtidigt behövs allt lösas snabbt eftersom vi är rädda att det ska hända något mer under tiden som lösningsfrågan manglas vid skrivbordet. Oron finns där hela tiden och den släpper inte förrän lösningarna verkställs.
Jag måste nog förtydliga mig lite angående en grej jag nämnde i gårdagens inlägg. Jag skrev att "bildningschefen inser att rätt kompetens för att fixa Turbo inte finns i kommunen". Det jag syftar på här är inom skolvärlden - alltså pedagoger som är ordentligt lämpade för Turbo med specialistkunskaper. Som ni vet har vi ju några guldkorn till personal och som passar ypperligt ihop med Turbo. Men i skolan krävs det att man är både pedagog OCH har speciella fallenheter för just Turbo och han är som sagt ingen enkel match. Här tänker jag också på den pedagog som Turbo hade som assistent under 4:an - 6:an. Hon var ett sånt exempel på en som passade perfekt till honom. Hon såg i ett mycket tidigt skede när något var fel och behövde ändras. Hon fixade till miljön på direkten om det behövdes en viss anpassning. Tyvärr har inte denna pedagog behörighet för högstadiet, annars är hon ett riktigt guldkorn!

Men på sätt och vis så tror jag ändå delvis att det går att fixa till det med de lärare som är nu, men med rätta verktyg....  Nej, som sagt, kan vi spola fram tiden tills nån gång i nästa vecka.....? Nu är det "bara" sista skoldagen kvar på denna veckan, sen är det helg och det ska bli skönt igen så vi kan koppla bort oron ett par dagar!

Kram på er alla ♥

1 kommentar:

This is my life sa...

Så skönt att höra att du tycker att kommunen är samarbetsvilliga!!!
Önskar en fin helg!
Kram!