onsdag 14 augusti 2013

Nyheter

Denna dagen ser ut att rulla på och är snart över den också. Snabbt går det, men jag får väl försöka skriva lite mer än jag gjorde igår.....
Turbo visste inget i morse, men det var planerat att han och fritids/korttidspersonalen Tom skulle gå till de nya skollokalerna och hälsa på idag. Där skulle också läraren Tyra (kvar sen förra läsåret) och den nya läraren Joakim finnas då. Dels behöver Turbo lära känna de nya lokalerna lite mer och dels så behöver han nog träffa Joakim någon gång innan skolan drar igång.
Tom berättade för Turbo på morgonen att de skulle dit i em och det funkade. Ett besök där genomfördes och det verkar ha varit lyckat. Jag hämtade Turbo utanför nya skolan efter fritidstiden och jag möttes av en glad kille. Det underlättade säkert att tryggheten Tom var med förstås, men jag har ändå en känsla av att Turbo har "köpt" lokalbytet ganska bra. Det som är värre är säkert personalbytet eftersom halva tryggheten har försvunnit för honom. Den enda som är kvar från förra läsåret är nu Tyra. Men samtidigt tror jag mycket på den nya läraren Joakim. Jag hoppas och tror att han kan få den där riktiga fingertoppskänslan som en del har förmåga att ha. Vi har saknat den ett tag nu, så vi får väl se om han är rätt man.
Under den här träffen ville man ta med ytterligare en ny person, en person som Turbo aldrig har träffat. Det kändes helt fel. Både jag, mannen och Tom kände att detta blir bara för mycket för Turbo. Nya lokaler, en ny lärare och ytterligare en ny person. Så detta avstyrde vi och det tror jag var rätt, trots allt.
Denna nya person är jag ändå glad över, men jag vet inget om honom. Det är gymnasiet här på orten som nyanställt en Matte/No-lärare för Turbos skull. En man som tydligen ska ha jobbat med elever inom NPF och ha en del erfarenhet. Denne gymnasielärare ska undervisa Turbo i matte under årsk 9 eftersom han redan klarat 9:ans mål i det ämnet. Så nu hoppas jag innerligt att Turbo och den läraren funkar ihop!

En liten kul grej ang den nya gymnasieläraren i matte.... Jag berättade för Turbo igår att han kommer att få en ny lärare i ämnet, en som hör till gymnasiet. Den första och enda kommentaren/frågan som kom från Turbo var: "Kan han hexadecimalt?" Ehhh, ingen aning faktiskt! Jag var tvungen att googla på detta och så här står det på Wikipedia om det:
Hexadecimala (sedecimala) talsystemet är ett talsystem med basen 16. Talsystemet är ett positionssystem med de sexton siffrorna 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, A, B, C, D, E och F där A motsvarar 1010, B motsvarar 1110, C motsvarar 1210, D motsvarar 1310, E motsvarar 1410 och F motsvarar 1510. När man räknar om ett tal från hexadecimal bas till vanlig decimal bas utnyttjar man att den första positionen är värd 1, andra 16, tredje 256 (16·16) och så vidare.
Det hexadecimala talsystemet används ofta av datorprogrammerare, eftersom det gör det enkelt att gruppera in heltal i enskilda byte, och är dessutom enkelt att konvertera till binära tal (datorers inbyggda talsystem) då en hexadecimal siffra motsvarar ett heltaligt antal bitar.

Hahaha, inget jag använder i min vardag kan jag ju säga.... ;) Men nu vet ni vad Turbo har i huvudet och vad han vill syssla med i sitt vuxna liv..... :) :P
Eftermiddagen och kvällen har varit lugn här hemma och av mötet i nya skollokalerna finns det inte ett spår, inte som vi märkt av iaf. Lite oro kan man annars märka av på Turbo, även korttidspersonalen märker att oro inför skolstart finns där. Men alltså inget extra just i em med tanke på mötet.

Nu är det dags att ta tag i kvällen innan den springer ifrån oss helt! Kram, kram ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Jamen jösses! Hoppas han kan det där, vad det nu hette?! :P Det känns som om Turbo kan gå hur långt som helt i mattekunskaper :) Vad roligt!!

Ja, det vore ju lite konstigt om han inte var orolig alls inför skolstarten med allt nytt.. Jag tycker ni har förberett honom otroligt bra, och det är nog orsaken till att det går så bra som det gör än så länge. Men lite oro, det kommer man nog inte ifrån helt.

Lycka till med fortsättningen!
Kram Nina!