tisdag 20 augusti 2013

Allvarliga förmiddagstankar

Jag sjunker ner en stund i soffan. Turbo har kommit iväg på sin första skoldag som 9:deklassare idag. Första morgonen för läsåret gick bra, han tycker nog trots allt att det är skönt att skolan drar igång igen. Men vi har ändå haft en otroligt bra sommar så vi ska inte klaga på det.

En massa tankar finns i mitt huvud  - måtte allt gå bra nu. Kemin mellan de nya lärarna och Turbo måste stämma.... Turbo måste även acceptera de nya lokalerna fullt ut. Jag har stora förhoppningar på allt detta, men man vet ju aldrig. Fr o m idag jobbar två nya personer runt Turbo kontinuerligt. Det är den nya läraren Joakim och även den nya resursen Sara.
Joakim har han träffat ett par gånger på "lära-känna"-stunder. En 30-årig lärare som intresserat sig för elever med särskilda behov och studerat extra runt det. Jag tror starkt på att han ska funka bra ihop med Turbo.
Nu har även Sara börjat i den här gruppen som består av fyra elever, samma elever som det var i slutet på förra läsåret. Sara har tidigare en period jobbat på resursskolan, men tyvärr hände en lite allvarlig incident mellan henne och Turbo. Jag hoppas de båda har lagt det åt sidan så det flyter på bra för dem. Tanken är inte att hon ska jobba med Turbo utan med de andra eleverna. Lite spännande är det dock hur det går med Turbo i det sammanhanget....
Ganska omgående är det också tänkt att en nyanställd gymnasielärare ska börja undervisa Turbo i matte. Han kommer nog att bekanta sig med Turbo under de närmaste dagarna. Detta är också en lärare med utbildning och erfarenhet av elever med särskilda behov. Honom har vi inte träffat så jag vet inte hur han är i personlighet. Jag hoppas verkligen att det ska fungera bra! Detta är nämligen inkörsporten till en ev. fortsatt skolgång på gymnasiet på orten.

Detta läsår som börjar nu kommer att vara avgörande för hur det ser ut om ett år för Turbo och hela vår familj. Fungerar detta läsår bra, så kan säkert gymnasiet tänka sig att fortsätta med Turbo i samma lokaler som nu. Detta vore perfekt för alla parter. Turbo skulle i så fall inte behöva något lokalbyte alls tills gymnasiet och fler lärare skulle kunna bekanta sig med Turbo nästa termin så inte mycket skulle behöva vara nytt till gymnasiet.
MEN, blir detta läsår nu en flopp.... ja, då vågar nog inte gymnasiet satsa på Turbo. De är rädda för att inte ro i land åtagandet. Då återstår bara att söka annat gymnasium och det finns inte inom räckhåll för oss. De som kan vara tänkbara ligger så pass långt bort så det skulle innebära internat. Turbo skulle alltså behöva flytta hemifrån om precis ett år! Den tanken vill jag inte ens utveckla för det skulle innebära att allt raseras runt honom. All trygghet med sin fina personal skulle försvinna. Inget korttids med den fantastiska personal han längtar till, ingen assistans av hans underbara personalkillar här hemma. Ja, vad har han kvar?? Inga nära "kompisar" alls med den trygghet det för med sig och allt skulle behöva klippas av på en gång. Nej, vi kommer att strida för att få en bra skolgång fortsättningsvis i kommunen. Samtidigt kan vi inte skicka honom till ortens skola om det inte är anpassat för honom. Ett stort dilemma! Men ni förstår säkert att vi verkligen vill att detta läsår ska bli bra....
Nu får det vara slut på morgonfunderingarna här, dags att sätta rejäl fart! Ha en alla tiders bra dag alla fina läsare och kram på er ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Men snälla nån... Ger dom upp om det blir motgångar, eller vadå? Jag har nog missat nåt, för så kan dom väl inte mena??!!!

Förresten undrar jag om dom inte rent av har skyldighet att anpassa, när konsekvenserna att flytta blir sådär stora?! Dom måste nog faktiskt, enligt lag, hitta den bästa lösningen som går för Turbo! Ni har väl en IP enl. LSS?!!

Men vi hoppas att det inte blir problem, för jag tycker nog att ni har kämpat så det räcker för att få till skolan så bra som den är just nu. *håller tummar*

Krama massa!!
Nina

Anonym sa...

är de internaten dammsdalskolan som du menar i inläggen??