måndag 19 augusti 2013

Stressad helg

Tyvärr så blev helgen som gick en mycket stressig helg. Det var inte alls meningen från början, det bara blev så. Som sagt var så lämnade jag Turbo på korttids på fredag förmiddag. Sen åkte jag som vanligt till jobbet och jobbade hela dagen till kvällen. När jag kommer hem höll mannen på att dra ut ALLT ur ett stort förråd! ALLT skulle gås igenom och plockas in snyggt och prydligt igen. Välbehövligt, men tidsödande!
Det tog sin "lilla" stund och jag hade ju annat att göra också. T ex mitt projekt som jag håller på med denna månad (som jag f ö var väldigt less på i helgen pga tidsbrist) och även målning stod på mitt schema. Målningen av den där panelen där jag tar några bräder varje gång Turbo är på korttids så att han inte ska märka så mycket. Och lite annat bestyr hade vi också. Så det blev lite körigt kan man säga, men nu är det gjort och jag hoppas vi inte tappat alltför mycket krafter på den här helgen. Jag som skickade hem mannen från jobbet vid lunch i fredags för att han behövde vila. Jag tänkte att han kunde vila innan jag kom hem och härjade på kvällen, men det där med att härja.... det klarade han ju fint på egen hand ☺ ♥


Otroligt vacker himmel ikväll! 


Efter jobbet idag så hämtade jag hem Turbo efter att ha varit ca tre dygn på korttids.... Han var lugn, cool och på ett strålande humör! Fattar ni vad det betyder?! Säkert är det svårt att förstå om man inte upplevt det, men det betyder så oerhört mycket att vi får hem en son som fungerar bra och som mår bra. Jag kommer att skriva ett inlägg om personalens betydelse om ett antal dagar....
Under helgen hade personalen Tom och Otto tagit med sig Turbo till Liseberg för en heldag. Det märktes på Turbo att han hade haft jätteskoj. De hade åkt och åkt och åkt och åkt.... Lisebergbanan verkar populär hos Turbo. 22 gånger hade de visst hunnit med denna gången..... :P  Det kanske var tur att två personal åkte med honom så de kunde turas om att hämta andan emellanåt ;)
Som sagt, Turbo är på gott humör idag och jag är speciellt glad över att Turbo är på gott humör just idag - eftersom det är skolstart i morgon. Han hade kunnat vara hur orolig som helst med allt nytt som väntar fr o m i morgon. Nya lokaler, två nya lärare och inte heller taxichauffören blir densamma som förra året.

Jag undrar bara hur jag ska få upp honom i morgon.... Sent i säng i kväll och sen blir det tidig väckning i morgon bitti och det är han inte van vid. Men vi kommer väl in i rutinerna så småningom.
Go´kvällskram på er ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Men som ni har förberett Turbo på det nya!! Så skönt att han är så lugn :) Jag förstår ju precis den där känslan när allt funkar och ens barn trivs och mår bra. Mitt inlägg idag handlar lite om det. Den där tacksamheten. Alla skulle få känna den...

Att ta det lugnt är ju inte riktigt er grej, förstår jag. Ni är allt lite hopplösa båda två, emellanåt ;) Hoppas oxå att ni har ork kvar och att veckan blir bra för er!

Kramar om! <3
Nina

Emelie sa...

När jag läser om Turbos äventyr på Liseberg så förstår jag att korttids kan vara så mycket mer än avlastning för föräldrarna. Polletten trillar så sakteliga ner. Måste ta en första kontakt med en LSS-handläggare imorgon.

Kram / Emelie