lördag 31 augusti 2013

Fitnessfighten

Japp, nu tänker jag avslöja vad jag pysslat med under augusti månad. Ville se först om jag fixade det innan jag berättade..... Jag tog och anmälde mig till Fitnessfighten på World of Shape! Detta visade sig vara precis vad jag behövde!
Jag har alltid haft en ganska pigg kropp och varit hyfsat vig i hela mitt liv. Men nu kände jag att det började gå överstyr med vikten. Inte för att det var så jättemånga kg som behövde bort, men när jag senaste året gått upp fem kg och jag var inte pinnsmal innan dess heller och det började ta emot och det kändes tungt så... nej, jag trivdes inte. Dags att göra något innan det blir för mycket. Så ja.... Fitnessfighten har jag testat under 30 dagar och nu är perioden slut. Det har varit tufft, men härligt på samma gång. Det värsta är att få tiden att räcka till - man ska nämligen träna en timme om dan i 30 dagar! Men jag tänkte att jag får bita ihop och försöka köra på. Man tränar och äter rätt så det är ingen svältkur man går igenom.

Vilken typ av träning man ska genomföra anpassas efter den egna situationen. Jag körde enbart med hemmaträning med hantlar som enda redskap. Det är riktigt svårt att kunna gå på gym varje dag när man lever som vi gör, så detta upplägget var perfekt för vår familj. Nu fick jag väl inga dunderresultat, men ändå resultat som jag är nöjd med på så kort tid och det är inte omöjligt att jag hoppar på en vända till i oktober. Det beror på hur september avlöper på egen hand här....
Så där, nu vet ni allihop och det bjuder jag på! En del av er har ju redan räknat ut det pga sociala medier som är öppna med allt :P
Det börjar bli tjatigt här, men vi har det lugnt här hemma idag också. Jag förstår inte vad som hänt.... men vi njuter förstås. Rätt vad det var så började Turbo prata om matteläraren idag. Då tänkte jag att nu kommer det något negativt! Men det var bara positiva ord som kom och det var ju skönt. Man är beredd på att det ska vända, men den dagen den sorgen.

I veckan som gått har vi fått larm installerat i huset. Jag tänkte många gånger att det var tur att inte Turbo var hemma när installatören fixade i ordning det. Det gick i o f s väldigt smidigt, men när han kollade att det fungerade och när han gjorde inställningar så pep och tjöt det länge i olika omgångar. Det hade definitivt inte Turbo fixat! Höga ljud som kommer rätt vad det är och som inte ger sig på en gång, det blir bara för mycket. Som tur var så hann installatören bli färdig innan Turbo kom hem från skolan. Vi hade inte berättat för honom att det skulle ske den dagen, men han tog det bra och tyckte nog det var lite spännande. Sen vet han också att assistent Nisse jobbar på en larmcentral så han har hört lite om det så det var inte något som var helt främmande för honom.
Så nu har vi larmat från topp till tå i huset och t o m när vi sover kan vi ha larmat. Vi har inget av värde mer än vad andra har så inte för den delen, men det sker rätt mycket inbrott lite var stans, så för säkerhets skull kan det vara bra att ha.

Jag glömde ju att svara på Ninas fråga tidigare här. Frågan gällde om det kunde hända igen det som hände på fritidstid i onsdags. Då kom det några som sa att de hyrt lokalen och Turbo och Axel fick flytta på sig. Det kan säkert hända igen, men jag hoppas de kan lösa det på bättre sätt. Ett möte är inplanerat där skolpersonalen ska träffa chefen för fritidsgården. Jag hoppas verkligen att de förstår situationen även om de kanske inte är glada åt att elever använder de utrymmena på skoltid.
Skolan använder alltså fritidsgårdens lokaler, men Turbo har ett eget rum där även lärarna har sitt lilla krypin. Så här ser det ut:


Dörren som man ser rakt fram längst bort i bild är in till Turbo och lärarna. Så det är ju kanonbra med lite aktiviteter för de fyra eleverna på raster här!

Nähä hörrni alla därute, ni får ta och ha en go´ lördagskväll! Det tänker vi ha och jag tror det kommer att lyckas! Kram på er ♥

1 kommentar:

BeA@Ett ord... sa...

YEESSSS vilken grej du har genomfört!!! Och nu.. Kommer Tant BeA med pekpinnen!!!! VÅGA INTE lägga av... det du har gjort nu under dessa 30 dgr är att du har ökat på din seratonin halt i kroppen - må bra energi - och den behöver du nu när hösten kommer!! Nu måste du lova dig själv att träna en timme tre dgr veckan, behåll det du har börjat på annars får du börja om från noll igen!!! HEJJA HEJJA HÄRLIGA HÄRLIGA DU!!!! Kraaaam BeA