tisdag 3 april 2012

Möte med LSS

Nu får jag sparka på mig lite, känner mig trött och sliten men jag hoppas det är en tillfällig svacka.... Men Turbo är mera krävande nu. En av de största skillnaderna är ju att han somnar senare på kvällarna. Det är naturligtvis fullt normalt för en 14-åring. Men det är ju bara det att det inte är ett standardbarn utan ett barn som behöver assistans hela sin vakna tid. Det innebär att jag och mannen inte längre har nån egentid på kvällen att varva ner på. Nu lägger Turbo sig så pass sent så det är dags för oss också att stupa i säng då.

Min dag med Turbo startar 6,45 då jag väcker honom. När han åkt till skolan åker jag oftast till jobbet och är där tills han slutar skolan. Efter skolan fortsätter man att assistera honom och han somnar oftast inte före 22-tiden.... Det finns liksom ingen tid att andas på som man skulle behöva. Ja, ja, vi kämpar på ett tag till....
Idag hade vi möte med LSS-handläggaren och det ska fattas ett nytt beslut på vilken typ av och hur mycket avlastning vi får fortsättningsvis. Med på mötet var också enhetschefen för korttids, vilket är bra. Det är ju ingen idé att LSS-handläggaren fattar beslut som inte går att genomföra rent praktiskt sen.
Alltid inför såna möten är man ju lite orolig. Men egentligen behöver jag inte vara det för vi har aldrig haft något problem med den biten. Man har hela tiden varit väl införstådd med vad det behövs för insatser för att vi ska hålla oss flytande. Därför har vi aldrig behövt strida för något när det gäller avlastning. Det känns iaf skönt att slippa bråka sig fram till avlastning, det skulle ju ta onödigt mycket kraft av oss och kraften behöver man till annat....
Turbo fortsätter att fungera ganska bra med skolan nu. Nk lär känna honom bättre och bättre och det är fortsatt rätt lugnt. Ett par skoldagar kvar bara, sen är det påsklov och sen ska första reserven vara tillbaka. Då kan man kanske pusta, då ska nog inte Turbo behöva vara hemma från skolan för att det fattas personal iaf. Ska bli jätteskönt när det ordnar sig på den fronten igen!
Idag när Turbo kom hem från skolan så märkte jag att det varit nåt speciellt på skolan under dagen. Vad det är kan jag ju inte veta och det går inte att fråga rakt på sak. I det läget undrar man hur  resten av dagen ska arta sig.... ska det lägga sig eller ska det stegras till att bli utbrott av det?? Som tur är lugnade han ner sig efter en liten stund och det lilla oroliga i hans kropp rann av. Senare kom också kommentaren som gjorde att jag förstod vad det var. "Vi har haft poliser i skolan idag!" Hoppsan!!

Nu var det väl inte så illa som det lät... fick förklaring av läraren Nk att de haft två poliser där för att informera i största allmänhet. Vi pratade om det på mötet sist att det vore nog bra med lite info till eleverna, det skadar aldrig. Och det verkar som Turbo tyckte det var intressant och han säger att han ställde några frågor till dem... han hade t o m skojat lite med dem för de såg så snälla ut.... ;)

Nämen hörrni... ha det gott allihop!! Själv ska jag iväg och träffa lite vänner ikväll trots att jag egentligen inte orkar... men jag orkar inte ta hand om dusch- och läggproceduren med Turbo heller så lika bra att ge sig av hemifrån ett par timmar. Kram på er ♥

2 kommentarer:

mariellejohnsson sa...

Hej!
Visst behöver man tid för sig själva i ett förhållande! Det förstår jag absolut. Nu har ju vi haft tur på nåt sätt eftersom Gabriella klarat av att vara själv hemma redan i tidig ålder, så vi har kunnat ta promenader och pratat. Just att få prata utan att hela tiden ens barn lyssnar och kanske dessutom missförstår det man säger till varann, är jätteviktigt men så himla svårt att få till.
Alla fall: lycka till på mötet och hoppas verkligen att det gått bra.
Kram!

Annelie L sa...

Ja du tog nog ett bra beslut inför kvällen. För även om du är trött så kommer det nog att ge mer energi att träffa vänner en att ta hand om läggnings proceduren.
Kram vännen, hoppas ni får så pass mycket avlastning som ni har behov av.
Annelie