tisdag 10 april 2012

En fullträff igen?!?

Vilken konstig morgon jag hade i morse! Att ha klockan på väckning och göra sig i ordning till jobbet, men att inte ha nån Turbo hemma och göra i ordning först - det stämde inte riktigt! Eftersom mannen börjar tidigare än mig så var det bara jag och katten hemma :) Det var riktigt tyst, lugnt och fridfullt. Det var en märklig känsla att ha en vanlig jobbardag och bara ha sig själv att ta hand om. Men det gick ju det med :)
Jobbet flöt ju på som vanligt förstås. Sen kl 14 var det dags att hämta Turbo på korttids där han varit sen i torsdags. Både jag och mannen lämnade jobbet för att hämta honom. Ända sen den tiden då det var jobbigt och besvärligt att lämna och hämta Turbo på korttids så har vi tagit för vana att vara båda. Skulle han få ett utbrott i samband med hämtningen så är det svårt att klara situationen själv. Men när vi kom dit idag så var Turbo så harmonisk och fin, man kunde tro att han varit där de vanliga två dygnen bara!

Nu hade han varit där i fem dygn och då brukar det kunna vara lite labilt och det skulle vara förståeligt isf. Att vara ifrån hemmet och ifrån både mamma och pappa så pass länge, det är ju inte alltid så lätt.... Men återigen tror jag chefen för korttids har lyckats med en fullträff när det gäller att hitta personal som passar ihop med Turbo och hans diagnoser!
När E slutade på korttids för några månader sen så blev det problem. Min son är ju ingen lätt kille att få att fungera ihop med vilken personal som helst. Oron var stor hos oss över hur det skulle gå. Det hankade sig fram på nåt sätt med personal på korttids och för några veckor sen blev det klart att chefen där hade fått loss Mt som ersättare för E. Vet inte var hon får alla ifrån, killar inom vården växer inte på träd precis..... Nu var det andra ordinarie helgen Mt jobbade med Turbo och dessutom långhelg.... och Turbo är lugn som en filbunke och mycket harmonisk efteråt. Betyder att deras kemi funkar ihop. Så otroligt underbart!! T och Mt har jobbat två dygn var och vår assistent N fick rycka in och ta ett dygn.
Vad jag förstår tar T på sig lite extra när det gäller krav på Turbo nu när Mt är ny. Det är inte lätt för en personal att komma helt ny och ställa krav på Turbo.... då är det nästan garanterat att han smäller av. Turbo är mycket kravkänslig och man måste ta det varligt. Då är det bättre att den som är rutinerad med honom ställer de krav som behövs under en helg (ex. duschning). Tids nog blir Mt också varm i kläderna....


Frusen trana som inte är varm i kläderna i snöstormen!

Varför är det nu så viktigt att det fungerar med personal omkring Turbo, han är ju ändå bara på korttids varannan helg? Om det nu inte skulle fungera till 110%  mellan Turbo och personalen så speglar det sig i hela vår vardag. Att inte vara i harmoni med de som jobbar med honom betyder inte att bara korttidshelgerna påverkas utan det skulle ta flera dagar för honom att landa här hemma sen och vi skulle få dras med många och långa utbrott i flera dagar. Att det fungerar betyder däremot att vi har en harmonisk och lugn kille utan en massa utbrott och han mår bra. Skillnaden på vardag för hela familjen är milsvid! Så ingen är gladare än vi när det fungerar!

Kram på er alla ♥

4 kommentarer:

Nina sa...

Härligt att ni har haft långledigt och ännu härligare att Turbo mådde bra efter lång-korttids :) Så skönt för alla när det funkar som det ska överallt.

Jag har missat en del här, men hoppas ni mår bra hursomhelst!

Kramar om!
Nina

Mamma Z sa...

Men vad härligt :-)
Gläds med er!! Sannerligen. Oj så skönt att det ordnade till sig ännu en gång! Var får denne chef tag i alla guldkorn??

KRAMEN

Annelie L sa...

Så glad jag blir för er skull, både för Turbo och för er som föräldrar. Tänk att er rektor lägger ner så mycket energi på att få så bra personal runt Yurbo som bara är möjligt. Fler sådana rektorer runt om i vårt land vore önskvärt.
Kram på er

Tina sa...

Lovely ! :) Kramar i massor ! Underbara kort !