tisdag 17 april 2012

En anmälan hänger i luften!!!

Oj, oj, vilken dag det blev idag... en dag fylld med telefonsamtal som jag betade av så det har inte blivit nåt jobbat för mig idag! Jag har nog nästan pratat med alla som har med Turbo att göra, känns det som. Det har snart gått ett helt läsår på nya resursskolan och det fungerar inte som det var tänkt från början. Jobbigt när det inte blev som det var utlovat, tyvärr var det mycket ord och lite handling där.

Just nu är jag upprörd och känner att jag kanske vräker ur mig en del i det här inlägget.... Men jag tycker att ledningen saboterar för min fina grabb. Vi sitter med facit på hur bra en skolgång kan vara. Halva 4:an och hela 5:an och 6:an var toppenbra, inga problem. Och detta tack vare alla väl gjorda anpassningar och väl utbildad och passande personal. Rektorn där såg till att resurserna fanns till Turbo.
Idag när han går i 7:an i en resursgrupp så är det mycket som inte fungerar. Personalen får inte rätt utbildning, det fattas personal, Turbo får inte alla ämnen m m, m m. Det som lät så bra från början! Känns som ett helt läsår är bortspilt och det är inte lätt att ta ikapp. Enligt läraren Nk så når Turbo målen i ex matte för årsk 9 redan nu och sen får han inte alla ämnen som han faktiskt är kapabel till att fixa målen på. Sabotage inför fortsatt skolgång kallar jag det! I 6:an nådde han målen i alla ämnen utan problem. Nu kommer Nk att ta tag i den biten för att försöka lösa det, trots att det inte ligger på hans bord utan på hans chefs bord = rektorn....
Om sex veckor kommer Nk att vara borta på semester i två veckor fram till skolavslutningen. I dagsläget finns det ingen vikarie som kan ta hand om Turbo i skolan!! Allvarligt, minst sagt! Jag vet att min son inte är så lätt när det gäller att sätta in personal på, men det hade vi informerat rektorn om i mycket god tid innan skolan började så det visste hon om. Tror de ska ha nåt personalmöte i morgon så jag får väl tåla mig till dess för att se vad de kommer fram till.


En enorm blåsippebacke!

Kan säga att en anmälan till skolverket/skolinspektionen hänger mycket nära i luften nu. Men vi tänker inte gå vidare utan att Nk är med på det, kommer att meddela honom innan. Vi går inte bakom ryggen på honom. Jag och mannen har diskuterat detta med en anmälan.... och frågan är vad vi väntar på? Tvivlet är stort på att det ska bli bättre... Jag har faktiskt ringt skolverket idag och pratat med dem, men har inte sagt var vi bor eller vilken skola det gäller.... För samtidigt drar man sig för att dra igång en sån här stor grej, men vi måste ändå tänka på Turbos framtid. Vårt tålamod är snart slut!

Nu har Turbo kommit hem för en liten stund sen och jag läser i kontaktboken. Det står positiva saker om personalen och Turbo idag och då väcks ju det där lilla hoppet igen som är det sista som överger en..... :)

Kramar om er fina läsare, sorry för ett upprört inlägg idag ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Vänta inte längre! Anmäl! Den där rektorn verkar lite trög, tycker jag!
Kram Nina!

Annelie L sa...

Som sagt, hoppet är det sista som överger en....Men samtidigt är det de små glimtarna av hopp som gör att det hela tiden kan fortsätta som det gör..."Men nu fungerar det ju skapligt, det blir nog bra" osv.

Men jag tycker nog som Nina, anmäl nu på direkten, vänta inte längre, för det blir ju inte bra med en gång bara genom en anmälan, att förändra tar lång tid, tid som tas från Turbos skolår.
Börjar de med en förändring nu,tack vare en anmälan som gör att de måste se sanningen i vitögat, att det inte fungerar så kanske det hinner hända bra saker till nästa termin.
Som sagt, anmäl för Turbos skull.
Kram och Lycka till <3

Tina sa...

Upprörd med all rätt ! Fy vad jobbigt ! Kramar till er/ Tina