söndag 15 april 2012

Vi är ingen standardfamilj....

Sammanfattningsvis har vi haft en riktigt bra hemmahelg efter våra mått mätt! Härligt när det flyter på hyfsat bra. Samtidigt är det väl så att vi har delat på oss en hel del, jag och mannen, och då fungerar ju Turbo allra bäst när han är ensam med en vuxen. Vi har haft en del aktiviteter utanför hemmet och det är bara att turas om. Och igår satte vi oss och planerade de närmaste veckorna framåt och gjorde upp när och vems tur det är att åka iväg utanför hemmet så det blir någorlunda rättvist. Helt onormalt för en familj att ha det så men vi har accepterat läget, finns ju inget att göra åt det så det är bara att göra det bästa av situationen - det tjänar hela familjen på.
I fredags slutade jag lite tidigare på jobbet och åkte hem för att möta mannen i dörren som skulle iväg en stund. När han kom hem sen blev det fredagsmys med hela familjen och det flöt på ovanligt bra. Turbo var på mycket bra humör. Man ser och förstår att han haft en harmonisk lovvecka med korttids/fritids där han trivs med sin personal. Det gör sååå mycket att det fungerar. Då kan vi ha harmoni här hemma också. Därför har vi kunnat njuta hela helgen. Turbo har varit på topp och skojat väldigt mycket, bara att haka på :)

Igår (lörd) skulle jag iväg efter frukost. Jag smög upp när Turbo fortfarande sov och hann nästan göra mig i ordning helt innan han vaknade. För sen vet man att det brukar bli lite turbulent innan vi fått i honom medicinen och den hinner göra verkan. Men jag kom iväg innan det brakade loss nånting speciellt, så mannen fick ta det själv sen. Jag hade en trevlig dag utanför hemmet med både lite fika ute vid en sjö....
.... och en i gänget visade också ett helt fantastiskt ställe där det var ett stort hav med blåsippor! Vi har några underbara vänner som accepterar vårt familjeläge precis som det är.
När jag kom hem nån gång under eftermiddagen så hittade jag en son som var lugn och fin och fortfarande skojfrisk - härligt! Vi klarade av hela em och kvällen mycket bra. Filmkväll och mys för alla tre... ♥ Naturligtvis med "steget-före-metoden" och vi får vara på vår vakt och anpassa efter Turbos villkor, men iaf.... Trots att vår situation inte alls är som en medelsvenssonfamilj så försöker vi ta det med humor. Kan säga att jag och mannen asgarvade åt galenskaperna igår kväll när vi kröp ner i sängen, vi fick anstränga oss för att inte störa Turbo ☺ ☺ ☺ Han är härlig våran grabb ♥ Säger det igen - vårt liv borde filmas ;) Härligt så länge man kan se situationen med ett leende... då får man vara glad.... (men det går ju inte alltid förstås). Om det inte skulle fungera till 110% mellan mannen och mig så skulle en sån här familjesituation tära mycket på förhållandet. Nu är vi lyckligt lottade att vi funkar superbra ihop trots att vi har väldigt olika personligheter, men vi ser lika på den sits vi hamnat i.
Idag har mannen varit iväg halva dan (hans tur), det blev lite mycket denna helgen att vi kommit och gått och i princip mötts i dörren men så får det bli. Nu sitter jag på jobbet och ska försöka få nånting gjort. Nu börjar skolan igen i morgon efter att Turbo haft en veckas påsklov. Känns inte riktigt bra med den situation som råder just nu.... man längtar tillbaka till den situation vi hade i årskurs 4-6 för Turbo. Rena rama drömsitsen med världens bästa assistent till honom! Vi måste försöka få igenom att Turbos nuvarande personal får gå en liknande utbildning som hon fick gå, det behövs mera kött på benen om det ska bli optimalt bra på nya resursskolan....

Kram till alla som vill ♥

4 kommentarer:

Mamma Z sa...

Härlig läsning :-)
Jadu, man lever sannerligen inte "som alla andra" men får försöka göra det bästa av det och det tycker jag sannerligen att ni lyckas bra med! Och när det väl fungerar-man råkar för ett tag "vara som alla andra" ja då är lyckan gjord för ett bra tag framöver.

STORKRAMEN

Anonym sa...

Vilka underbara bilder...den på bron gillade jag bäst :)
Skönt när allt flyter på och man får skratta...och jaa, ibland önskar man att det fanns på film för oj så tokigt det blir ibland.
Hoppas att veckan går smärtfritt//Kram Lena

Tina sa...

Ja familjerna annorlunda på tv tycker inte jag är säskilt annorlunda, finns som sagt vi andra som stämmer mer in på det ! Humor och ironi kommer man långt med. Bamsekram från Tina

mariellejohnsson sa...

Jaa du, vilka skratt man kan ha i detta kaosliv ibland. Det är inte många medelsvensson som kan sätta sig in i hur vi har det, men de vet banne mig inte hur roligt det där kaoset kan vara ibland heller...
Stor kram på dej!