tisdag 14 juni 2011

Korttids i stället för fritids

Så var det då korttids i stället för fritids idag eftersom sonen är för gammal för fritids. Oron satt väl i sonen en aning på morgonen. Hade kontakt med E så han visste om läget. Sonen och E hade varit för sig själva en stor del av tiden, och resten av de som var på korttids gjorde en utflykt. Tror det var ett förståndigt val att vara på skilda håll idag så blev sonen lite lugnare.

Lugnt och sansat var det också här hemma på eftermiddagen. Sen har jag varit borta ett par timmar på kvällen och då hade sonen fått ett rejält utbrott. Men det hade nog ingenting att göra med hur dagen varit tidigare. Ett sånt missöde som inträffade klarar han inte hur harmonisk han än är.... Men nu är det lugnt iaf!


På seneftermiddagen ringde sköterskan som jag pratade med igår. Hon hade pratat med läkaren som vi ska träffa på torsdag. Som jag misstänkte så behövs också en röntgen utöver blodprov. Men det momentet är säkert lättare att få sonen att göra. Med hjälp av seriesamtal m m så tror jag nog det är genomförbart.
Men detta med venprovet blir ett svårare kapitel. Tyvärr brukar sonen vända taggarna utåt redan när vi åker i bilen på väg till läkarbesöket. Sätter han sig på tvären så är det ju kört med provet. Han måste ju sitta stilla och får inte rycka till när man sticker honom. Då får det inte vara nåt utbrott på G.....Hur gör man om han inte går med på det? Provet måste ju tas och att göra det mot hans vilja känns inte bra.... det kan sätta såna spår hos honom så läkarbesök blir helt omöjliga sen.... Jag la fram förslaget om att ge nåt lugnande till honom innan och det skulle läkaren fundera på tills i morgon. Sköterskan ska alltså höra av sig igen.... Bedövningssalva ska jag fixa i morgon så vi kan sätta på det innan vi åker på torsdag. Det kan bli en tuff torsdag förmiddag.... Men det är ju en dag emellan så än är vi inte där.

3 kommentarer:

ann sa...

Vad otroligt bra du förbereder för sonen inför varje sak.Alla personer som är runt sonen din informerar du så att allt skall bli på bästa sätt.Vår Autiska son hade också salva på armen då han tog blodprov och han var mycket rädd.Första gången som barn eftersom han tog mycket blodprover som baby.Han föddes nämligen med diafragmabråck så hans första tid var kritisk.Vi var två personer som höll i honom först men sen slappna han av så då satt han i min famn.Andra gången gick det ännu bättre för honom.Lycka till med läkarbesöket!Kramar från Åland.

Unknown sa...

Håller med ovanstående! Riktigt bra gjort med alla detaljerade förberedelser, det blir alltid bäst så!
kram

Lenaeff sa...

Först måste jag såklart berömma dina foton igen =) Dom är så fina så!
Det där med läkarbesök är svårt här med, Junior är betämd redan innan att det inte kommer att gå bra och då gör det inte det heller. Tack och lov har vi inte behövt uppsöka läkare så många gånger sen en period av öroninflammationer när han var liten.
Men ma kan ju bara förbereda så mycket det går. Du har ju tagit till de vägar man kan med emblasalva, pratat med sköterskan, ritat och berättat. Hoppas att du kan få nåt lugnande också så borde det ju kunna gå förhållandevis bra. Jag ska hålla tummarna Bellan, så får du håla dina till oss när vi ska till tanskläkaren på måndag, vilket Junior såklart redan har bestämt att han inte vill.
Håller tummarna inför i morgon och sänder över lite styrkekramar...Lena