fredag 4 mars 2011

Längtan kan vara olika **** Autism/ADHD

Visst går vi alla och väntar på våren nu, efter denna långa snörika vinter - eller hur?! Visst börjar man tröttna på snö och kyla och längtar efter varmare tider! Många ser fram emot värme och mera ljus som gör så att vi mår lite bättre, både till kropp och själ.

Men jag får säga att det är med blandade känslor jag längtar till vår, sommar, värme och solsken. Och det har naturligtvis att göra med diagnoserna.... Sommar innebär att man ska vara mera ute än inne. Ute händer det saker, folk rör sig mera, inget är så förutsägbart längre. Rätt vad det är är grannarna ute och pratar, grannar har gäster, folk går förbi på gatan. Sommar innebär att man ska åka till stranden, ha picknick i det gröna bland en massa picknickande människor. Sommar innebär att man ska åka till Liseberg en eller två gånger med massor med folk...

Visst är allt detta härligt, låter som rena semestern! Ja... men inte om man har diagnoser som inte tål liv och rörelse och oförutsägbarhet. Diagnoser som blir störda av minsta grej som inte är som vanligt.


Nu har vi en liten fördel av att vi inte bor i ett radhusområde där man bor vägg i vägg med grannar, men visst har vi grannar men det kunde varit värre. Jag och mannen brukar skoja om att vi hade haft det bäst i ett torp i skogen där vi hade varit helt ensamma ;) Hade vi inte fått beviljat att få staket runt tomten som bostadsanpassning så hade vi nog sålt huset och flyttat till ett ensligare ställe. Hade vi bott i ett radhusområde hade vi garanterat flyttat för länge sen. Allt måste anpassas efter diagnoserna.


Nåja, jag längtar nog lite mer till vår och sommar i år än jag gjort förut. Det beror på att jag drömmer om dessa assistanstimmar jag sökt hos försäkringskassan och som jag tänkte skulle förbättra vårt liv avsevärt - egentligen dumma drömmar att drömma eftersom jag vet att det kan bli tufft att få igenom! Men, men, drömmar har en förmåga att segla iväg bortom allt förnuft ibland... Ni förstår säkert att den dagen jag får ett NEJ-besked från fk, då behöver jag er hjälp att resa mig igen för då faller jag som ett korthus!

Visst ser det härligt ut att få lägga sig i hängmattan och njuta av sommarvinden - hoppas bara att man får tillfälle till det i sommar.


Vi tror också att vi kommer att få en till familjemedlem nån gång vid semestertid, en med fyra små tassar.... vi får se....bara planer än.... Det är ju också något att längta till i så fall!

3 kommentarer:

Nina sa...

Det är bra att du är inställd på avslag, även om det ju inte är säkert att det blir så. Men oftast verkar det ju tyvärr som dom avslår först och hoppas att man ska nöja sig där. Men inte du! För du överklagar så tji fick dom isf :) Och sen vore det ju konstigt om det inte gick igenom!

Sommar är härligt, men inte picknick på stränder eller utflykter till nöjesparker... Men sommar är härligt! Dock helst utan sommarlov då... ;)

Ha en skön fredagskväll!
Kram Nina!

Anonym sa...

Vilken mysig bild på sonen i hängmattan ;-)

Jamen så somrigt det var här hos dig idag, man blir ju alldeles sommartokig. Och tänk inte bara att det blir nej även om det är trist att bli alltför besviken om det inte går vägen. Men lite smygoptimistisk kan du väl unna dig att vara när du ändå inte kan låta bli att drömma :-)

Jag tror att det går igenom och håller tummarna åt dig. Sen förstår jag att ni vill bo som ni gör, det är lite jobbigt eftersom vi kommer att bo i lägenhet efter flytten. Vi har ju varit bortskämda med eget hus och stor trädgård alldeles för oss själva...men ibland har man inga val.
Blir det en katt till? Åh så mysigt isåfall..

Kram på dig din sommarlängtande kvinna och ha en mysig fredag//Lena

Mamma Zoffe sa...

Åh..grattis till nya bloggen! Vad fin den är, och man känner sig fortfarande som "hemma" hos dig..

Vi har bokat stuga i Hunnebostrand vecka 24, just för som du skriver..av hänyn till diagnoserna..Nu funkar Sam bättre än er kille ute bland folk, men blir det för mycket och för rörigt så går även han i baklås..hatar att vänta på sin tur..vill kunna välja plats själv om vi skall äta ute tex..
Då vi badar om sommrarna så åker vi i 9 fall av 10 direkt på morgonen innan andra ens har vaknat..så när de börjar komma vid elva snåret åker vi hem..

Trevlig helg fina vännen!!
S T O R A K R A M E N