måndag 22 september 2014

Skakad...

Jag känner mig upplyft fortfarande efter den här resan till Stockholm som vi fick vara med om under veckoslutet - det var grymt roligt! Smälter många intryck än. :) Jag var trött och utarbetad innan vi åkte eftersom det blev så hektiskt, men väl iväg så njöt jag. Nu gick det ju i ett när vi var iväg (ovanligt va??), men sååå bra det blev. När vi klivit av tåget igår och gått en bit för att komma hem, så kände vi hur trötta vi var! Men det var bara att skynda vidare. Jag hade jobb att göra och dessutom skulle vi hämta hem Turbo ett dygn tidigare än beräknat. Vi brukar annars planera resandet så vi har en kväll och en natt hemma ensamma innan vi hämtar honom för att hinna landa lite. Men nu fick det bli som det blev...

Vi fick hem en Turbo som var.... ja, efter omständigheterna förhållandevis lugn. Märkligt att han var så pass cool efter allt som stökat till det i rutinerna och schemat. Men han har haft personer omkring sig som han känt sig trygg med, det märks tydligt. Lite oroligt hade det varit stundtals på korttids, men i det stora hela var det mycket bra. Och som jag skrev igår - Valle har gjort ett enastående jobb med Turbo!
Vad glad man blir när killarna fixar honom även i krissituationer som kan uppstå hastigt!




Vi förstår att olyckan som Tom råkade ut för (jag har fått hans godkännande att berätta om det) har satt sina spår hos Turbo. Olyckan hände, om jag förstått det rätt, några få timmar innan Tom skulle gå på sitt dygnspass hos Turbo. Snacka om en plötslig och mycket hastig personaländring för honom! Ingenting man kan undvika förstås. Att man blir påkörd av en buss är inget man kan råda över. Nu gick allt hyfsat bra, men förutom Tom, så blev även Turbo lite skakad över att det hänt. Han har pratat en del om olyckan och han har visat bild på Toms bil bl a. Så visst förstår vi att tankarna snurrar och det finns många frågor som behöver svar.




Men mitt i det jobbiga så blir vi ändå glada över att se att Turbo har känslor och visar empati, även om han har svårt för att få fram känslor på sätt som vi är vana vid hos de flesta andra. Tom, som uteblev från det planerade dygnet, hade fått ett rörande sms av Turbo ♥ Faktiskt helt underbart att se hur han tar initiativ själv, att han bryr sig om och tänker på sin omtyckta personal!

Jag var lite fundersam över hur skoldagen skulle flyta på idag, eftersom det antagligen mal på lite tankar i Turbos huvud ang helgen som varit. Men jag har fått rapporter ifrån läraren Ulla att allt funkat kanon. Då blir jag ju glad igen! Härligt när det funkar och när vi har rätt personal runt grabben!




Eftermiddagen och kvällen här hemma har också varit lugn. Nisse har assisterat här på eftermiddagen och det var nog som vanligt lugnt och städat :) Kvällen gick smidigt, när jag sänkte lite krav. Orkade inte ta en strid ikväll. Jag hoppas det går lättare i morgon.

Nu får ni sova gott allesammans! Go´nattkramen kommer här ♥

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men hua, stackars Tom :(
Jamen det är såklart det sätter tankar och tillvaro i gungning hos Turbo, det skulle det ju göra hos vem som helst även om det visar sig lite olika. Vad gulligt av Turbo att skicka sms :D

Hoppas att Tom kryar på sig och att det flyter på som det ska ändå.

Godnattkramar <3

Nina sa...

Huh! Hoppas det går bra för Tom och han snart är på G igen.

Fina Turbo <3

Glad att ni fått en härlig helg och att allt gått bra på korttids, trots allt.

Såå fina foton!

Kramen hela dagen!