torsdag 4 september 2014

Fantastisk gårdag... och försvarstal

Som sagt, jag somnade med ett leende på läpparna igår kväll. En härlig känsla som kommer sig av att vi nu kan slappna av när det gäller bytet av assistent i skolan och även på hemmaplan. Oron hos Turbo var påtaglig och mycket tydlig, innan bytet trädde i kraft. En oro som vi mycket väl förstod och det blev förstås en jobbig tid för oss alla. De första två dagarna i skolan detta läsår var också fyllda med oro, men när de dagarna var över så sjönk lugnet över Turbo igen. Nu har vi alltså haft två lugna veckor – en vecka där den invande Nisse jobbat med honom i skolan och nu också en vecka där nye Timmy jobbat. Veckan med Timmy var vi naturligtvis spända över att se hur det skulle gå med oron hos Turbo, det är trots allt ett nytt ansikte som skolats in väldigt snabbt.

Igår gick Timmy av sitt pass efter en vecka, och vi kan konstatera att det flutit på smärtfritt under veckan. Det känns som en stor sten har lossnat från oss - det känns hur skönt som helst! När man vet vilket kaos det blir om det finns oro med i bilden och om kemin inte stämmer mellan Turbo och personal, så kanske man förstår hur lättade vi blir när allt sånt fungerar. Vi njuter fullt ut av situationen och tackar Kent för tipset om sin efterträdare och tackar Timmy för att han ville ta jobbet! Härligt!




Vi hade även det veckovisa mötet med personalen på skolan igår där Timmy och de båda lärarna, Ulla och Paula var med. Alla satt vi med nöjda leenden på läpparna. Ulla hade nog haft de bästa två dagarna i följd nu och allt flyter på med den nya Paula! Kan det bli bättre?!? Tänk vad rätt personal för Turbo kan åstadkomma! Helt ofattbart vilken skillnad det är nu mot vad det var under katastrofen förra läsåret. Dessa två lärare vänder och vrider för att hitta lämpliga infallsvinklar i undervisningen och just nu har det gått kanonbra. Paula provar en ny grej med Turbo idag på en lektion och vi får väl se hur det har gått. Hon är tuff, men ändå lyhörd och är beredd att backa om det behövs. Vi har en öppen kommunikation så vi vet vad som händer både i skola och i hemmet.





Efter gårdagen hämtade jag Turbo på skola/fritids och det var Valle som jobbat eftermiddagspasset. Jag möttes av en leende Turbo och vi tog sen vår vanliga omväg som vi gör på onsdagar. Då får vi en ”gratis” pratstund i bilen, han och jag. J
Åh, vad gårdagen kändes bra, så långt! Och än var den inte slut, det skulle bli ännu bättre….

Efter lite middag på hemmaplan så kläckte Turbo ur sig att han ville motionera!! Ja, ni läser rätt – MOTIONERA!! Jag höll på att dåna i backen…. Han som inte gärna rör sig ur fläcken. Men visst, jag hakade förstås på och vi gick en halvtimmes promenad. Det är inte dåligt för att vara min son! Nu hoppas jag att vi kan fortsätta att göra det regelbundet. Jag försökte förstås peppa honom så mycket jag kunde och belöningarna efter den här dagen väntade inte på sig för Turbo!




Dagen idag har också gått väldigt bra. Hur det gått i skolan med det nya som Paula provat idag har jag inte fått rapporter ifrån, men humöret är det inget fel på och det finns ingen oro i Turbo. Gott så långt! Assistent Nisse har haft ett eftermiddagspass här efter skolan och det har gått lugnt tillväga, som vanligt :) 
Sen har jag och Turbo tagit en promenad ikväll också! Hoppas, hoppas att det håller i sig!! 

Nu är det dags för mig att ta tag i kvällsbestyr och min förhoppning är att det inte ska bli alltför sent innan jag får i säng Turbo. Det blev lite för sent igår kväll, tyvärr. 

Förresten - höll ju på att glömma.... Måste ju försvara mig lite ;) Häromdagen skrev jag under denna bilden i ett inlägg....


.... "Ingen röd gris, men dock en röd Jaguar" Jag förstod att någon skulle hugga på det och inte tänka som jag där... ;) Mycket riktigt fick jag en kommentar *harkel* om att det visst inte var en röd jaguar utan en kromfärgad sådan.... Ja, vi har rätt båda två. Jag syftar på bilen, inte på emblemet! ;) Hade det varit en Volvo hade jag skrivit att det varit en röd Volvo, men nu var det en Jaguar! Hoppas att jag inte krånglar till det ännu mer nu.... ;)  

Kramelikram på er alla, med eller utan röd eller kromfärgad Jaguar ♥


4 kommentarer:

Anonym sa...

ha ha ha! Usch, är jag verkligen så förutsägbar???
Och visst har vi rätt båda två, konstigt vore det väl annars =)
Så härligt glad jag blir när jag läser hur bra det är och har blivit och det där med motion....wow!
Vad häftigt! Håller tummarna att han vill fortsätta.
Läcker svampbild.
Godnatt och sov gott nu!
Saknakramar <3

Annelie L sa...

Blir jätteglad över det du har att skriva idag, det riktigt porlar av lycka ❤️

Nina sa...

Glad läsning :)
Kramar om! <3

Margita sa...

Härlig läsning! :)