fredag 28 september 2012

Assistanshjälp

Tiden bara springer iväg här, men så är det när man har fullspäckat. Bara att försöka hinna med själv också :) Turbo är fortsatt glad och harmonisk. Förutom en sak som rann upp hos honom igår kväll. Vet inte riktigt hur vi ska tackla det och komma runt det. Så oerhört mycket svårare det är med ett barn med autism, mot ett standardbarn som man kan prata med på ett helt annat sätt. Låser det sig för Turbo med en viss sak så är det svårt att förklara sig igenom situationen. Vi har knappt en vecka på oss att "låsa upp" Turbo, men vet inte hur. Jag har vänt mig till verksamhetschefen för assistansbolaget, få se om de har några råd och tips att komma med. Detta är lite nytt för oss. Vi bytte assistansbolag 1 sept och de verkar väldigt kunniga på autismen och villiga att stötta och hjälpa till vid problem. Det förra assistansbolaget hade vi i stort sett inte alls kontakt med och de var tyvärr inte behjälpliga på det sättet. Nu hoppas jag att vi kan lösa "knuten" med hjälp av de nya!




Som sagt, här rullar det på i världens fart och kommer att göra det ett tag till. Vi har mycket vi måste genomföra med Turbo under helgen också, få se hur det går. Dessutom kommer Kent, den nya assistenten i morgon och tar hand om Turbo nästan hela dagen. Jag och mannen ska iväg och shoppa lite, behöver lite nytt nu och passar på när vi har assistanshjälp. Härligt att vi får en sån här dag mitt emellan två korttidshelger.  För korttidshelgerna är fullspäckade.

Oj, ni skulle se min kalender för nästa vecka!! Veckan kommer att gå till historien! Men jag lovar att försöka hinna med och rapportera här om vad som händer. Vi har bl a massor med möten inbokade och alla har med Turbo att göra! Ändå finns det saker jag skjuter upp som jag nämnt här tidigare... så det finns att göra när man lever med diagnoser i familjen.

Nu tänker jag stänga ner Spotify för idag, bomma igen på jobbet och ta mig hem till lite fredagsmys (hoppas jag). Ha det gott därute i hösten ♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Hoppas den där knuten går att lösa upp så smidigt och fort det går.. Lycka till med det, vad det nu är.

Och hoppas du hinner andas lite i veckan så jag slipper ge dig konstgjord andning på fredag..

Kramar om!
Nina

Tina sa...

Bamsekram <3