fredag 19 augusti 2011

TURBULENT dag

Man har ju haft lite funderingar på hur länge det kommer att ta innan sonen får sitt första utbrott i skolan. Behövde ju inte fundera så värst länge - redan idag, alltså DAG 2, kom det!! Tyvärr! Eller..... kanske lika bra att det kommer tidigt om det nu ska komma öht, så inte personalen invaggas i några falska förhoppningar......

Strax före 11 ringer de från resursskolan och ber mig hämta sonen. Efter detta utbrott och nederlag så vill sonen bara hem och jag åker förstås från jobbet och hämtar hem honom. Mina första tankar när de ringde blev ju lite så där .... en resursskola som ringer redan andra dan efter mig..... och i den gamla skolan har det inte hänt en gång på alla dessa år.... jo, förresten, en gång, då jag fick hämta sonen för han behövde limmas i huvudet för han fått ett jack där under en incident..... Men orsaken idag var nog att sonen skämdes för sitt utbrott så han kunde inte med att vara kvar där, så det hade ju egentligen inte med personalen att göra.


Det som orsakar att det blev så här idag är ju att inte tiden funnits för den nya personalen att lära känna sonen ordentligt. De vet alltså inte exakt hur de måste lägga upp dagarna och schemat och rutiner och strukturer. Som tur var fanns korttidspersonalen T där idag, som kunde ta hand om och lugna min son. Hade inte den tryggheten funnits vid hans sida så......Tyvärr blir det ju korttidspersonalen som får ta de hårda smällarna i såna här lägen nu, och smällarna är HÅRDA. Det är ju ingen idé att någon okänd personal tar honom i ett akut läge.

Det som gör mig lite smått irriterad idag, är ju att mycket sånt här kanske kunnat undvikas om det anställts personal långt tidigare som hade kunnat vara med under vårterminen på den gamla skolan för att lära sig sonens beteende och behov i skolmiljö, för skolmiljö är extra svår för de här barnen. Det är omöjligt att lära sig detta på bara några få timmar man har fått träffa den förra assistenten. Men, men, det är för sent att göra något åt nu. Gilla läget är det som gäller och man är glad för att sonen ändå har en person med sig varje dag som han känner väl iaf.


I övrigt känns personalstyrkan på resursskolan bra. Träffade dem idag på eftermiddagen och det var skönt att få prata med dem efter det som hänt. Det känns positivt iaf, och de har det inte alls lätt eftersom de inte känner någon av eleverna bra än.
Chefen för behandlingsassistenterna/korttids ringde mig i eftermiddag för att höra hur läget var hemma hos oss efter det turbulenta i skolan. Har även pratat med T efteråt. Skolan har en policy att de vill ha god kommunikation mellan hem och skola - fortsätter det så här så lär vi automatiskt ha det, men det kanske inte riktigt är så här de menar  ;)

Nej, nu tar vi helg hörrni, så hoppas vi på en bättre vardag igen sen! ♥

1 kommentar:

Mamma Z sa...

Åh vad jobbigt för alla parter..och som du skriver..så dumt att de inte lyssnade på dig och introducerade den nya personalen i våras..
Ja mycket skulle kunna vara till det bättre om man hela tiden stod med facit i hand..

Superskönt iallafall att T får vara med i skolan.. Så BRA tänk!!

Stor kram