lördag 20 augusti 2011

Fortfarande frustrerad!

Sonen var lugn och sansad hela eftermiddagen och kvällen igår, så det verkar som T lyckats vara en skicklig psykolog igår. Efter ett sånt här nederlag med stort utbrott i skolan, så kan det vara turbulent även när han kommit hem. Men han var så lugn ända tills läggdags, då rann det fram igen. Men det är ju inte så lätt när man är trött....

MEN så i morse.... det första han sa när han vaknade visade att händelsen sitter djupt i bakhuvudet på honom. Han ska minsann INTE gå till skolan på måndag. Jaha, det var den här sitsen vi har kämpat så länge för, för att slippa uppleva. Vi ville inte hamna här! Här har vi kämpat i två år för detta läsår, så blir det så här ändå. Grrrr!




Jag skyller allt på att rektorn inte fixat det hon egentligen borde ha gjort för ett halvår sen. Vi serverade henne korttidspersonalen T och E på silverfat, som var villiga att jobba med sonen i skolan. Hade hon gjort vad hon skulle så hade E och T kunnat vara med på gamla skolan under en lite längre tid för att lära sig olika detaljer om sonen och hur han fungerar i skolmiljö. All personal runt sonen på gamla skolan visste precis som vi att det skulle behövas. Tyvärr blev det inte så, de fick var sin dag i gamla skolan och nu är det denna personal som får ta värsta smällarna.....

Denna personal känner sonen väl, men det är stor skillnad att jobba med sonen i skolmiljö mot korttidsmiljö där han dessutom är helt ensam med en personal. Tryggheten har de, och det är otroligt beydelsefullt. Men här snackar vi inte om några klara och tydliga saker utan om små, små detaljer hos sonen, som leder till stora förödande konsekvenser - och det går blixtsnabbt. Det gäller att ha stor detaljkunskap om sonen i skolmiljö för att kunna undvika det som hände igår. Sån kunskap och fingertoppskänsla kan man enbart få i skolmiljö!



Gissa om det känns frustrerande när man hade kunnat lösa det smidigt. Nu sitter vi här med en son som kanske inte vill gå till skolan på måndag. Och detta är en helt ny situation i vårt hem, och den situationen är helt onödig om saken skötts på ett bättre sätt för flera månader sen. Ni får ursäkta om det blir tjatigt här men jag behöver skriva av mig lite. Dessutom känns det så onödigt att utsätta både personalen och sonen för allt detta.

Jaja, nu är det som det är. Vi får lägga vårt krut under helgen nu, på att få sonen på andra tankar inför måndagen.
I övrigt har vi en lugn dag här hemma. Mannen är förkyld men har åkt en stund till jobbet nu i eftermiddag. Och jag försöker ha det så lugnt som möjligt med sonen, undvika allt som stressar och oroar. 

MizzLiz undrade om det var Sibiriska katter vi har? Jodå, visst är det det! Får väl säga grattis till dig som också har en sån juvel!

Helgkram till er alla goa läsare ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Hej gumman!
Jag har läst dina inlägg, men inte haft tiden att kommentera nåt eftersom jag bara haft min iPhone i veckan.

Fasen, rent ut sagt! Den där rektorn kan komma hem till er och ta över, tycker jag! Nä, jag vet att det inte är nån lösning för sonens bästa, men man känner bara att rektorn skulle få ta konsekvenserna av det hon ställt till med! *morrar*

TUR att sonen har er som föräldrar, hur hade det annars gått? Nu skickar jag massa styrkekramar och hållna tummar för att sonen kommer iväg till skolan på måndag, och att det känns bra igen för honom när han väl kommer dit.

Kramar om!
Nina

Anonym sa...

Gumman! Inte konstigt att ni är oroliga inför fortsättningen på denna termin i skolan. JAg skulle älta mycket jag också. Så mycket ni har lagt ner på att hjälpa rektor och skola inför detta läsår, och ändå har de inte tagit till sig all den kunskapen och informationen. Sorgligt att höra att efter er kamp ändå inte fått gehör för det ni efterfrågat och ordnat med...SUCK!!!
Kramar om STORT//Lena

Anonym sa...

Tack för ditt svar Bellan:). Det är verkligen en helt underbar kattras!
Håller mina tummar hårt för att det ska fungera för er med sonen imorgon...
Kram
MizzLiz