tisdag 5 november 2013

Skolvägran!!

Gårdagens inlägg avslutade jag ju med att den där oron över skolan kommit tillbaka igen hos mig. Tom var med Turbo i skolan igår och skulle varit det idag och i morgon också, innan Kent tar över resten av veckan. Igår på eftermiddagen slog något till mot Tom (influensa?) och han kan därmed inte jobba dessa två dagar. Ett stort lass krya-på-sig-tankar till Tom!
När jag igår kväll tänkte på skoldagen idag, så kom den där magont-oron tillbaka. Att skicka Turbo till skolan med det i bakhuvudet att något inte var bra igår i skolan. Känslan är väl att det inte funkar som det ska mellan Turbo och lärarna. Jag hade svårt för att komma till ro igår kväll, kan jag säga. Samtidigt som det inte känns rätt att skicka Turbo till en skola som inte fungerar så vill man inte vagga in honom i den tron att man får vara hemma hur som helst heller.

Jag väcker upp honom, får in honom i duschen, men sen kommer rejäla protester! Han ska INTE åka till skolan idag! Jag försöker ändå lirka och pressa lite till, för att se om det inte finns en chans ändå. Samtidigt har jag den där olustkänslan att allt kan gå åt skogen om han kommer iväg. Men sen kom ett utbrott och då är det bara att lägga ner. Och med lite eftertanke var det nog lika bra att han blev hemma idag. Det kanske hade blivit än värre utbrott i skolan....
Så jag och Turbo har alltså haft en hemmadag idag. Inte så avkopplande för jag har minsann fått assistera här. När han la sig och vilade lite så passade jag på att svara på lite akuta jobbmail, så hjärnan har inte fått vila alls idag.
Nu har jag fått meddelande om att man tycker Turbo ska vara hemma i morgon också, eftersom Tom inte kommer. Ja, jag lär inte få iväg honom iaf, men det visar ändå att lärarna känner sig osäkra och inte kan bemästra situationen på egen hand.

Det är ju så man undrar hur det ska gå med Turbos skolgång framöver.... Visst är jag orolig när han blir hemma så här, men den oron jag får när han vistas i skolan utan en person bredvid sig som verkligen förstår honom - ja, den oron är hemsk! Man oroas då hela, hela tiden över om något hemskt ska hända under dagen, vilket ligger nära till hands att det gör. Så om vi ska se något positivt i det hela så har jag iaf inte behövt ha den oron över mig idag när vi båda varit hemma. Och inte i morgon heller......

Spännande tider är orden för dagen! Kram på er alla som kikar in här ♥

2 kommentarer:

Anonym sa...

En stor varm kram tillbaka! Ni kämpar så otroligt bra och resonerar så klokt om svåra saker!

Nina sa...

Turbo ska ju inte utsättas för en miljö som får honom att må så där dåligt.. Lärarna får ju liksom klara sig oavsett, men Turbo har ju inget val än att "stå ut" och mår han så dåligt att han får utbrott, då är det synd om honom om han tvingas vara där... Jag känner inte till allt så jag ska inte ha nån åsikt, men det är iaf min spontana tanke.

Visst vill han klara skolan, och vill dit när det är rätt anpassat?!! Då behöver du inte oroa dig att han blir hemmasittare. Blir han det så är det skolan som inte tillmötesgår rätt, och det jobbar dom väl på att göra snarast?!!

Styrkekramar hursomhelst!! <3
Nina