fredag 1 november 2013

Var finns lösningarna??

Om jag skulle ta och försöka få ihop ett inlägg här innan tröttheten slår till igen. Dagen går mot sitt slut och jag sitter kvar på jobbet fortfarande, men det är som det brukar på fredagar.
Gårdagen var ju som sagt lite spännande. Jag körde Turbo till korttids/fritids först, där Valle tog emot. Turbo känns bekväm med honom trots att han inte jobbat så länge med Turbo. Men det verkar fungera väldigt bra mellan dem och Valle visade också hur bra han förstår Turbo igår vid en liten incident - härligt när personalen förstår själva vad som felar... det är ju inte alla som har den förmågan.....
Jag och mannen hade bett om att få ett möte rätt omgående med rektorn så igår var det dags. Spännande och nervöst eftersom vi inte visste i nuläget hur han resonerade. Nu var båda rektorerna med på mötet och det behövs när det är lite mer komplicerade fall. Men ju längre mötet gick desto mer frustrerade blir vi över att höra hur allt skötts fram till "den stora smällen". Jag är fortfarande helt övertygad om att det inte hade behövt hända om allt skötts rätt.... och jag anklagar absolut inte rektorerna!

Nåja, det är ett tvådelat problem som rektorerna har när det gäller Turbos skolgång och inget av det är lätt att lösa. Men för att fatta mig kort och utan att gå in på detaljer så söker man iaf en speciallärare som kan hantera, bemöta och förstå Turbo. Inte alls lätt att hitta, bara att hålla tummarna och hoppas att rätt person söker!
Det andra problemet är lokalfrågan. Det som triggade igång Turbo till "den stora smällen" är miljön runt honom som faktiskt förändrades från ganska lugn miljö till en stökig miljö som han inte alls fixar. Denna miljöförändring visste vi föräldrar ingenting om. Elever runt honom måste flyttas därifrån men det finns inte lokaler att tillgå. Man söker och letar och sover dåligt, men mannen kom med ett förslag så vi får se om det blir något napp där.... Korttidspersonalen Tom som är inlånad och vår assistent Kent som är med på skolan under ett par veckor får nu försöka "isolera" Turbo från de övriga eleverna och det har de lyckats bra med.
Den stora frågan är hur vi gör fr o m v 47 om det inte blir någon fortsättning på dessa extra resurser i skolan och miljön runt Turbo inte har blivit lugnare?? Då är vi ju tillbaka på ruta ett igen! Under en hel månad efter "den stora smällen" kunde man inte ha lektioner med Turbo. När man tillsatte dessa resurser så fungerade det från dag ett och under hela förra veckan. Det vore hemskt om Turbo inte klarade 9:an pga att miljön är för stökig runt honom..... En katastrof skulle jag vilja kalla det isf!

Ja, det är bara för oss att avvakta och se vad som händer. Men det kändes iaf gott att veta att vi har rektorerna med oss och att de verkar förstå och jobbar på lösningar som inte är så lätta, men det måste ju lösas.

Nu önskar jag er alla en mysig fredagskväll! Kramar till de som vill ha ♥

1 kommentar:

Anonym sa...

en fråga. kan man inte träna Turbo på det sociala?