tisdag 26 november 2013

Äntligen skoldags!!!

Igår infann sig en superhärlig känsla i kroppen - Turbo åkte iväg med taxin till skolan för första gången på flera veckor. Härligt är bara förnamnet! Morgonen flöt på lugnare än jag trodde den skulle göra. Men vi hade preparerat Turbo med förberedelse under helgen så han visste hyfsat bra hur dagen skulle se ut. Helgen blev också lugnare på det viset. Vi kunde visa med hjälp av bilder och text, hur det var tänkt under skoldagen.

Vilken tur att vi tog det där sista kämpataget i onsdags kväll, där jag kände att de sista krafterna gick åt. Annars hade Turbo suttit hemma fortfarande med inväntan på att huset i skogen vid sjön skulle ställas i ordning för honom. Ett helt nytt ställe och helt isolerat från omvärlden.... Nu fick Turbo komma tillbaka till sin invanda miljö och det känns hur bra som helst! Jag är mycket tacksam över de instanser som till slut pushade på så våra önskemål blev tillgodosedda. Jag misstänker att det är personer som inte har med skolan att göra i första hand....
Tyvärr ser inte skolformen ut som den gjorde innan allt hände runt Turbo för ett par månader sen. Den ena läraren fick ett annat uppdrag i kommunen, något som var akut. Den andra läraren jobbar med de övriga tre eleverna på annan plats. Turbo saknar speciellt Tyra som jobbat med honom i 1,5 år och hans enda skolpersonal som varit med ett tag. Men av olika orsaker så har vi valt att det är lika bra att bryta mellan dem nu när det ändå är som det är. Det skulle aldrig bli 100%-igt bra ändå. Så det är lika bra att gå på magkänslan även om det svider för Turbo en del. I det långa loppet så blir det antagligen bäst så här.
Så tyvärr finns det ingen lärare.... bara en gymnasielärare som kommer ner till Turbo och har nån mattelektion i stort sett varje dag med honom. Vi hoppas att det ska vara någon ny lärare på ingång, men det blir i bästa fall efter jullovet. Under tiden får det hanka sig fram på skoltid så gott det går ändå.
Och hur hankar man sig fram utan lärare i skolan? Jo, vi har "lånat ut" vår fina assistanspersonal som vi har på hemmaplan! Kent och Nisse kommer att jobba halva veckorna var som elevassistent med Turbo. Vi kände att det måste in trygga och vana personer nu om det ska fungera och de enda vi kom på är dessa killar och även Tom på korttids, men han är fullt upptagen och behövs där om det ska fungera. Så så fick det bli! En nackdel för oss förstås då vi inte kommer att ha dem hemma i samma utsträckning som vi vill och behöver.
Igår när det var första dagen på länge i skolan för Turbo, så jobbade Kent med honom. Han får börja veckan med att arbeta in rutiner så det flyter på. Gårdagen hade gått toppen och det var en glad kille som åkte på morgonen och han var minst lika uppåt när han kom hem. Kent fortsatte ett par timmar till här hemma på eftermiddagen eftersom det ligger i gamla invanda rutiner för Turbo. Dock kortade vi ner det med ett par timmar så inte arbetsdagen ska bli alltför lång för våra assistenter.

Själv tog jag mig min första skogspromenad på flera veckor igår em, medan Kent var här hemma. Jag hade inte ett dugg dåligt samvete för att assistenten jobbade med feber och jag njöt av en promenad i solnedgången runt en sjö...... :P
Jodå, skoja bara ;) Jag tänkte allt på hur jobbigt det är att gå med feber på jobbet. Och jobbet med Turbo är inte bara att sitta av, man måste vara engagerad och ligga steget före, vara lyhörd och vara snabb med att läsa av Turbo, så det går inte att slappna av. Men Kent tyckte inte att det gick att ligga hemma och vara sjuk nu när det var Turbos första skoldag på länge. En fin ansvarskänsla och förståelse, även om man naturligtvis måste lyssna på sin kropp!

Dagen idag har varit lika bra när det gäller skolan. Turbo åkte iväg glad i hågen och kom hem med humöret på topp. Härligt! Ingen assistent på hemmaplan idag, utan jag och Turbo har roat oss på egen hand.
Nu hoppas jag det fortsätter med glada miner framöver - men samtidigt vet vi hur snabbt saker kan ändras.

Go´kväll på er alla och kram ♥


1 kommentar:

Nina sa...

Pjhu! Håller tummarna för er nu...
Vilken assistent ni har! Köp en whiskey till honom! Eller nåt. Hoppas han snart är pigg så han orkar med sitt jobb.

Hur är det med din feber då? Tänker allt på er <3

Kram Nina!