tisdag 13 december 2011

Inget vettigt......... + Japan dag 6, del 2

Det är tur att sonen har en lugn och fin period här nu när jag har Japan-resan att referera om. Då blir det inte fullt så långt här som det skulle vara om det hände mycket runt honom. Men just nu finns det inte så mycket att rapportera på den fronten och det kanske är bäst så. Lugnet består och det är frid och fröjd - iaf ur vår synvinkel. Skolan flyter på bra och här hemma är det också ett bra flyt. I eftermiddag har N varit här ett par timmar och assisterat eftersom han fått förhinder på torsdag. Jag passade på att åka till Jysk i en grannkommun och köpte en liten, liten möbel som de hade på rea. Känner för att sätta fart och styra upp lite här hemma på grejer som det inte är nån riktigt bra ordning på. Men det är ju det där med tiden också, man hinner tyvärr inte allt man vill.
Över till nåt helt annat ☺

################################################################################################################

Nu kör vi lite mer från Japan va, får väl försöka fortsätta storyn där jag slutade igår.....
En ordentlig genomgång samlades vi till, vi hade hamnat på nåt "knepigt" hotell ;) Vi blev instruerade i både hur man badar i varma källor och hur vi skulle klä oss till festen på kvällen!


Och visst var det flip-flop vi skulle ha på oss till den underbara kvällsklädnaden, därav de konstiga strumporna :)Men för att ta det från början så såg det ut så här på vårt hotellrum eller vad man ska kalla det för.


Hall

Terum

???-rum

Tanken som slog oss direkt var ju - var ska vi sova?? Fanns inga sängar.... Vi hade hört talas om att vi skulle sova på rismattor på golvet.... ehh.... jaa..... tänkte på hur våra stackars ryggar skulle må dan efter..... Hmm.... jaja, först lite fest och annat skoj, sen kan man ta sängbekymret!


Först dags att gå till de varma källorna de hade och ta ett bad, men först en tvagning i de mycket speciella duscharna. Där skulle man sitta på en pall och duscha - duschslangen räckte inte till för att stå och duscha.Vitsen med detta fattade vi inte riktigt ;) Men vi blev iaf rena så vi kunde lägga oss i de varma källorna en stund. Temperaturen låg på ca 40-41 grader så vi hade blivit tillsagda att inte ligga för länge, då skulle vi bli jättetrötta.


Lite dåliga bilder därifrån men jag smugglade in kameran där, kunde ju inte springa och fota hursomhelst bland nakna kvinnor :) Samtidigt så kunde jag inte gå därifrån utan att ha fotat liiiite iaf!

Sen var det dags att klä om till den snygga dressen och strumporna som vi blivit tilldelade för att gå på fest :) Och festen den blev låååång denna kvällen!
Så här snyggt hade de dukat på golvet till oss alla ca 120 personer!


Det var bara för "gubbarna" att försöka göra sig så viga som möjligt och komma ner på sin plats ☺
Här är en av oss svenska tjejer som tryckt ner sig med benen under bordet ☺Bordet var vackert dukat när vi kom och satt oss.


Maten byttes ut och fylldes på hela tiden, det var så många rätter den här kvällen så jag tappade räkningen till slut.

Sushi....

....ännu mera sushi....

.... och en bit ål!


lite saké

Mitt i alltihopa detta så kommer det ett stort gäng in med bongotrummor? och spelar för oss. Häftiga rytmer! Det var riktigt mäktigt!Efter ett tag frågade de efter frivilliga som ville gå upp och trumma lite med dem och det var faktiskt skönt att resa på sig en stund. Lite stel hade man allt blivit....
Jag hade ju bestämt mig i förväg för att jag skulle prova på det som erbjöds :)
Nu fick man skakat ner lite mat så man fick i sig efterrätten som kom sen.Det var lika gott som det var snyggt, men inte så sött som man skulle kunna tro.
Äntligen var det färdigätet för den kvällen... iaf vad det gällde mat. Maten stod oss nu upp i halsen även om det inte är så feta rätter de serverar. Det var trots allt rätt nyttig mat vi fick, men även det kan ju bli för mycket.
Nu drog japanerna igång nåt som de tydligen älskar väldigt mycket - karaoke! Upp och hoppa igen!


Svenska gänget!

Roligt hade vi iaf även om vi sjöng hellre än bra många av oss :) Men det var inte lätt för oss europeer att hitta nåt som passade oss. Till slut hittade vi ABBA i arkivet och här är det nog Dancing Queen som ska starta.

Rätt vad det var gjorde japanerna ett abrupt slut på tillställningen. Vi förstod ingenting... men vi blev ledda in i nåt mindre utrymme där de hade.... just det.... ännu mera karaoke. Och här slutar bilderna för kvällen .... :)  Nej, jag tog faktiskt nån bild därnere. Eftersom vi var så pass "lättklädda" passade jag på att fråga om jag fick ta en bild på en kille som skaffat sig ett ordentligt japanskt minne.Första kvällen i Japan hoppade han över middagen och låg i 3-4 timmar och plågade sig i stället.... En annan nöjer sig ju med ett gosedjur som minne ☺

Det var den kvällen.... och så var det det där med sovplatserna då.... När vi kom till "hotellrummet" på natten så var det ju bäddat!På golvet visserligen, men det var inte fullt så illa som vi befarat från början. Men det tog ett tag innan vi fattade hur vi skulle sova på det där ☺☺☺ men till slut ramlade en-kronan ner ☺

Nu drar det ihop sig och är inte långt kvar på resan, men fortsättning följer även om den här dagen och kvällen blev oslagbar .....
Kram på er ♥♥♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Men jösses vilken resa ni har gjort, så spännande! :) Tack för att du berättar så mycket, det är jättekul att läsa.

Man blir nästan mätt av bloggen ;)

Skönt att det är lugnt hemma.
Kram Nina!

Mamma Z sa...

Instämmer med föregående talare :-)
Superskoj att du berättar för oss hur det var därborta!!

KRAMEN ♥