onsdag 28 december 2011

Hemmadag

Då har ytterligare en dag gått! Vår hemmamysdag avlöpte ganska bra efter planerna idag. Vi har fått en del gjort samtidigt som det blivit en hel del slappa också. Sonen sov som han brukar göra på helgerna och kom då in till mig på morgonen och myste lite. Men han hade ont, sa han. Då blev jag ju lite fundersam över hur den här dagen skulle se ut... smärta är inget vidare för sonen - han tar det bara med utbrott.... Men smärtan gick över på en halvtimme så sen var det lugnt. Skönt! Han har haft den här smärtan ett antal gånger, men nu var det några månader sen. Har iaf kollat upp att det inte ska vara farligt som vi först befarade. Men vi måste ändå hålla koll så det inte ändrar karaktär.

Men dagen fortsatt bra iaf. Bakade lite muffins på förmiddagen.




Längesen nu så det var väl dax. Tänkte ta tag i det där med sonens sötbehov igen efter alla helgerna. Han har så fruktansvärt lätt att hamna i beroendeställning till det söta.... Släpper man taget lite grann som man gör över extra långa helger så sitter han i klistret igen. Men ingen idé att göra upp nåt schema förrän det återgår till vanliga vardagliga rutiner här. Men muffinsen jag bakade idag var lite träning åt det hållet. Jag bakar dem på Stevia i stället för vanligt vitt socker. Men eftersom sonen känner på smaken att det är något som inte stämmer så hade jag i lite krossade mintkulor som förvillning. Sen kan man ju succesivt dra ner på mintkulorna och på så sätt vänja honom av vid det söta där.




Sen kom ju dagens höjdpunkt för sonen! Storebror kom hem ett par timmar och bara ägnade sig åt honom :)




Vi hade gjort upp det så, sonen såg ju fram emot att få träffa sin storebror igen. Och han skötte sig utmärkt! T o m den väntan som blev på förmiddagen klarade han galant. Annars brukar det bli jättestirrigt. Men han visste den exakta tiden då storebror skulle komma. Sen fick de rå om varandra en bra stund innan storebror försvann tillbaka till sitt igen.

Efter det var det hög tid att klippa sonen.



Vi har skjutit upp och förhalat det länge nog nu så idag var det tvunget att bli av. Men då var inte sonen på humör riktigt, kände att han inte tålde att sitta så värst länge under klippskynket. Det gjorde mig stressad, men vi klarade av det iaf och sen blev det dusch på det. När det var avklarat kände jag att jag ville avlägsna mig från hemmet - behövde vila mig från diagnoser en stund, så jag tog mig en stavgångspromenad. Tyvärr var det lite regn och rusk - storm på väg in i natt säger de - men oväder kanske rensar hjärnan ännu bättre :)

Ja, vi hann med en del under dagen och det får vi vara nöjda med. Nu dax att sova för att ta itu med en ny dag sen.
Förresten, det pratas och skrivs en del om tillbakablickar på året som gått - och jag tänker inte vara sämre jag - det kommer ett inlägg framöver där jag sammanfattar år 2011. Mycket har hänt....
Vi "ses"! Kramar till er alla ♥

Inga kommentarer: