söndag 4 december 2011

Tillbaka igen!

Igår kväll kom jag och mannen hem från Japan efter en vecka där. Får börja med att tacka för att ni ville läsa storebrors inlägg här - jättekul tycker jag, att han berättade lite hur de haft det här hemma. Tack också för era kommentarer där, det uppskattas alltid när man får respons på det man skriver. Ett par av er önskar fler inlägg av honom... han funderar på saken och möjligen kommer det förr eller senare :)

I eftermiddags hämtade vi hem sonen från korttids där han varit sen i fredags. Vi har ju varit borta mer än en vecka från honom så nu var vi lite spända över om det skulle komma nån reaktion när han fick se oss igen. Rapporterna vi fått under veckan har talat om att allt gått över förväntan iaf. Men det är helt otroligt - han har nu varit hemma ett par timmar och inte en reaktion!! Han är cool-lugn!! Jag kunde också läsa av i hans ansikte när vi hämtade honom att han inte verkade ha något som ligger under ytan och ska ut när vi kommit hem. Visst är det helt fantastiskt efter så lång tid att han är harmonisk??!! Tyder på att han haft exemplarisk personal runt sig hela veckan, eller hur! Ett stort TACK till de tre killarna som tagit så väl hand om honom! Ett briljant jobb har de gjort!

Och resan då, hur var den?




Helt fantastisk kan jag säga! Japanerna är ett ödmjukt och tacksamt folkslag. Lika ödmjuk och tacksam är jag över att vi fick chansen att följa med till Japan. Hade vi inte haft rätt personal runt sonen så hade vi inte kommit iväg. Men nu kom jag och mannen iväg på en helt makalös resa! Det går inte att med ord beskriva hur det var.... Men jag ska ändå försöka mig på att sammanställa resan, mycket med hjälp av bilder så ni får se lite av vad vi fått uppleva. Jag har ju "bara" tagit drygt 1100 bilder under veckan.... :)

Jag kommer att dela upp berättandet för det blir alldeles för långt för ett inlägg. Måste landa här hemma först och även kolla igenom bilderna ordentligt, men kommer nog att börja ganska omgående att berätta. Idag tänkte jag ge en bakgrund till resan, så ni förstår varför den såg ut som den gjorde. Det var ju ingen vanlig turistresa utan helt och hållet genom jobbet. Ett par gånger varje år bjuder en maskintillverkare i Japan in ett visst antal personer från utvalda länder till en veckas besök i Japan. Företaget är ett mycket stort privatägt tillverkande företag. I år fick Sverige 25 platser varav jag och mannen fick varsin plats eftersom vi i våras investerade i en ny maskin från dem. Tyskland och Frankrike hade 30 platser och det var också diverse andra länder representerade under samma vecka.


Utsikt från hotellfönster i Osaka

Företaget i Japan är mycket mån om sina kunder och bjöd in oss till fantastiska upplevelser. Det är som sagt privatägt och familjen ser det som att vi kommer för att besöka dem och de behandlar oss som om vi vore viktigast i världen trots att vi är så små. Som ni kommer att märka på bilderna senare, så är det en mansdominerad värld. I sverige-gruppen var det tre tjejer av 25, i Tyskland-Frankrikegruppen var det två tjejer av 30 st.
Företaget har planerat hela resan in i minsta detalj och det har varit fullspäckat schema från tidiga morgonen till sena kvällen. Att vi hade en tidsomställning på åtta timmar i kroppen togs det ingen hänsyn till :/ Men å andra sidan har vi fått uppleva sååå mycket av Japan på så pass kort tid och det värdesätter vi naturligtvis.
Ja, det var lite bakgrund och jag hoppas ni förstod det mesta iaf....Ville ge en bakgrund eftersom inte resan speglar mig och mannen och hur vi lever här hemma. Det är väldigt mycket lyx på resan, men det beror helt på att japanerna vill visa sin uppskattning för sina kunder, små som stora. Fortsättning följer....
Kram på er alla ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Oh, vad spännande!
Väntar med spänning på fortsättningen...

Kram å välkomna hem!
Nina

Tina sa...

Fantastiskt ! Låter mycket intressant ! Och ni är väl värda en veckas lyx känsla ! Kram Tina