onsdag 14 december 2011

Dålig pedagog...... + Japan-resan dag 7, del 1

Precis när jag skulle gå och lägga mig igår kväll så blev det fullt pådrag med blåljus och helikopter några hundra meter från vårt hus. Naturligtvis hade jag ju svårt för att gå och lägga mig då. När det väl lugnat ner sig så var klockan liiite för mycket. Sen somnade jag väl men vaknade av åskan några timmar senare. Det var rejäla knallar - och vi är mitt i december!! 

Jag var väl inte alltför pigg i morse så jag och sonen fick en dålig morgon, tyvärr. När han skulle äta sin yoghurt råkade han spilla lite och då har han svårt att styra sina känslor så det blev ett utbrott! Inte så lämpligt att få ett utbrott när han har yoghurt i handen.
Den flög över rummet.... kan upplysa er om att det var yoghurt nästan överallt sen ;) Så där hade man att göra en stund, inte riktigt vad jag hade tänkt göra på morgonen precis. Tyvärr var jag väl inte den allra bästa pedagogen i det skedet, och det gör inte saken bättre för sonen. Till slut fångade jag upp mig igen och försökte återfå lugnet, det är ju det enda som kan hjälpa sonen i det läget. Och faktiskt så blev han lugn igen en stund innan taxin kom så det var en glad kille som åkte iväg trots allt.

I morse vid ett annat tillfälle testade jag en grej som föreläsaren Bo Hejlskov tipsade om. När man blir "anfallen" eller vad jag ska kalla det (hoppas ni förstår vad jag menar) så ska man inte göra motstånd utan hellre bli som en geleklump och backa i stället för att gå emot honom. Och faktiskt så blev han mjuk och ändrade beteendet! Tillfällighet eller inte, ja, säg det. Ska försöka komma ihåg och testa det ofta.

I eftermiddag och kväll har vi haft det lugnt och skönt. Vi var t o m in på en affär och strosade lite när jag hämtat honom efter skola och fritids. Han fick gå och titta som han ville och jag väntade tålmodigt! Kvällen var lugn här ända tills duschkravet ställdes.... Duschandet har gått relativt bra den senaste tiden men ikväll brakade det loss ordentligt. Vet inte vad som blev fel. Vi får väl se om det var en engångsföreteelse eller om man behöver styra upp det med nya bilder och kanske nåt seriesamtal. Det går ju mot skollov och det kan ju oroa så han kommer tillfälligt i obalans.
Nu över till Japan igen ☺

################################################################################################################

Japan-resan dag 7, del 1

Efter en icke god natts sömn så var det bara att kliva upp ur "sängen" på golvet och försöka se pigg och glad ut. Glad var kanske inte så svårt, men värre var det att se pigg ut.... Upp kom vi iaf, tidigt som vanligt :/ Duschen på "hotellrummet" såg ut som nere vid de varma källorna = sittande duschning ☺Det är inget jag ska införa hemma, ingen hit precis!

Efter frukost var det bara att pallra sig ner till receptionen och checka ut för att dra vidare. Och så värst mycket packning hade vi ju inte eftersom vi hade skilts åt från den riktiga packningen för ett dygn. Här i entrén satt en japanska och spelade så vackert!
Vi satte oss på bussen och åkte iväg några mil till en annan stad. Här skulle vi få kliva på Japans höghastighetståg "shinkansen".Det hade man hört talas om och tyckte det var lite häftigt att få prova på det också när man väl var i Japan.


Detta tåget tog oss till Kyoto, en stad på 2,8 milj. invånare. Kyoto är känt för sina många tempel och det var sightseeing bland dem som stod på schemat för dagen. Först till ett tempel helt i guld!
Det låg så otroligt vackert vid vattnet! Runt omkring var det helt makalöst vackert med alla höstfärger.

Det var väldigt mycket folk på detta stället och det verkade vara vanligt att skolklasser åkte dit på skolresa. Det vimlade av uniformsklädda skolungdomar.
Man kunde helt enkelt inte se sig mätt på alla färgade träd, men tyvärr svårt att göra färgerna rättvisa på bild!Efter denna vackra "park" fick vi åka buss en bit till och in på ett hotell för ytterligare en lunchbuffé ☺ Här kunde man förse sig med sushi om man så ville.Min tallrik förblev tämligen ren från sushi den här dagen. Blev lite mycket av den varan kvällen innan ☺☺☺

Den andra delen av dag 7 kommer senare..... fortsättning följer alltså!

2 kommentarer:

Nina sa...

Då hålls tummarna för att sonen hade en tillfällig svacka.

Och återigen, vilka vackra foton! Är det ännu vackrare i verkligheten så förstår jag att det var magiskt, för jag tycker fotona är jättefina och vilka röda nyanser. Otroligt fint!

Ha det så bra!
Kram Nina!

mariellejohnsson sa...

Hej,
Jag är här och kikar lite. Har inte hunnit på länge nu.
Vilka häftiga bilder! Alltså Japan verkar ju vara ett minst sagts spejsigt land! Vilka grejer! Och jag är inte helt säker på att jag skulle våga smaka på allt.... och dom där strumporna.... kanske inte var i min smak, men antagligen mera praktiskt i flipflop än några sockar eller så ;-)
Känner vääääääldigt väl igen det där med youghurt över hela köket.... Vi har nog också haft det här ett antal gånger... och en del andra drycker och maträtter, eller lite bestick som farit runt eller nån keramikmugg med oboy.... Jaja.... så jag förstår nog.
Massa kramar och hoppas det blir en bättre morgon i morrn! <3