söndag 14 augusti 2011

Med facit i handen.....

.... så kan vi konstatera att detta blev en mycket bra helg. Vi hade inte planerat nåt speciellt men helgen blev lyckad ändå.
På fredagskvällen tog jag mig en långpromenad hem från jobbet. Vädret var vackert och då är det så fint vid sjön jag går förbi. Kunde naturligtvis inte gå förbi utan att ta några bilder. Det tog en liten extra stund så mannen tyckte jag gått långsamt när vi väl möttes. ☺ Jag hade nämligen lurat honom att gå hemifrån och möta mig så jag fick lite sällskap hem sen ;).



Lördagen började slött med lite sovmorgon. Skönt att inte ha någon tid att passa utan man kunde äta en sen frukost utan att det gjorde nåt. Sen gjorde vi lite halvnytta här hemma. Under tiden som vi grejade här hemma kom det ett telefonsamtal igen från mannens bror. Och det fortsätter att gå framåt. Sååå roligt att höra på hans röst att han håller på att bli en helt annan människa mot vad han varit i sitt 40-åriga liv hittills! Det finns alltså hopp även om det gått lång tid. Kan detta gå vägen?? Ja, det är nästan så vi börjar tro det, men vi är samtidigt på vår vakt.... än är han inte på långa vägar i hamn....
Mitt på dan var det dax att röra på sig lite igen. Vi försöker båda motverka att vi ska behöva köpa jeans som är lika breda som långa (för att sno ett uttryck från en läsare ;))..... Så farligt är det kanske inte än men lite på väg åt fel håll är det. Vi tog med lite fika ut och tog en långpromenad igen. Härligt, mysigt och skönt.


Vi hann lagom hem och duscha och göra oss i ordning så var det hög tid att cykla ett par kilometer genom samhället. Vi var bjudna på middag hos en familj och de hade utlovat ett glas rött till maten. När vi kom dit möttes vi av måååånga små glas med lite rött i:



Mannen i huset hade ordnat så vi skulle ha lite vinprovning för amatörer! Det är nåt vi pratat om länge men inte hittat rätt tillfälle. Nu tyckte han att det var läge för det. Det blev en helmysig middag där vi satt sju stycken och smuttade, analyserade och funderade. Resultatet av det blev att här hemma blir det dyrt framöver.... jag tyckte nämligen att det dyraste vinet var godast ☺☺☺ Skämt åsido, billigare viner kan vara minst lika goda! Kul hade vi iaf!


Som tur var hade vi vädret med oss. Tanken med middagen var att vi skulle inviga deras nybyggda altan och det passade perfekt i sommarvädret som vänt tillbaka för ett par dagar. Vi kunde faktiskt sitta ute rätt länge där på kvällen trots att det var utan väggar och tak.

Idag har vi också hunnit umgås med lite vänner och har ätit en lugn middag innan det var dags att hämta sonen på korttids på eftermiddagen. E lämnade ifrån sig våran grabb och det gick som vanligt bra. Han var på ett strålande humör som vanligt efter en korttidshelg. Det är så härligt att mötas av en leende och glad son - det har ju liksom inte alltid varit så....... 

Jag och mannen uppskattar verkligen att få uppleva såna här helger där man kan leva som vanliga "Svenssons". Utan den avlastningen vi har via korttids skulle det vara helt omöjligt att gå hem till någon annan för att äta middag tillsammans och sitta i lugn och ro.

Hoppas ni andra också haft en bra helg. Kram, kram ♥

PS. Sorry Nina :( hoppas du orkar vänta en dag till på svar!

2 kommentarer:

Tina sa...

Härligt härligt ! Verkar varit en kanon helg ! Hoppas du får en bra vecka också med lite ny energi i kroppen och själen ! Kram Tina

Anonym sa...

Åh vilken bild Bellan, den på sjön...kanonfin!
Vilken mysig helg ni haft, blir riktigt avundsjuk på vinprovning, picknick, promenader och goda vänner.
Hmm..tycker att jag känner igen det där uttrycket ;)
Skönt att få hem en go och glad son :)
Kram på dig goa//Lena