torsdag 11 augusti 2011

Ett steg framåt.....

I morse var det segt att få liv i grabben här. Han kom upp ur sängen men fortsatte att sova i soffan. Inte lätt att få honom att göra nånting för att vi ska bli färdiga i tid. Till slut började jag bli lite stressad och det märker han förstås av och då kommer det utbrott. Då får jag backa tillbaka ett steg, andas djupt och försöka plocka fram pedagogen, psykologen och assistenten i mig och försöka hitta en annan strategi så jag gömmer undan min stress. Jag hittade denna figuren:

Nyckelpigan från Liseberg

Sonen har fått en ny favoritfigur och man kan "lura" sonen att göra sig färdig genom den. Han älskar när jag förställer rösten och låtsas vara figuren som bråkar och skojar med honom. I ett nafs var han ombytt och hade borstat tänderna så vi kunde komma iväg till slut! Phu!

T mötte oss på korttids idag och under dagen hade han och sonen varit på resursskolan och kollat läget. Nu fick de också för första gången träffa de båda pedagogerna som gjorde sin första arbetsdag igår. Mötet hade nog gått bra, men sonen var lite uppspelt sen. Det märktes att han var lite dallrig men helt ok ändå. Han har nog sina egna funderingar om skolan iaf. Lilla gubben frågade idag om han skulle få gå där alla tre högstadieåren.... jag tror att han innerst inne vill det.....visst tänker han till lite och undrar hur det ska bli!



Här har det ändå gått ett steg framåt inför skolstarten på torsdag i nästa vecka. Gulliga chefen för korttids och behandlingsassistenterna ringde upp mig och gav lite mera besked. Nu är korttidspersonalen T och E insatta varannan dag ett par veckor för att stötta upp sonen på nya skolan. Då kan man andas ut ang. det iaf! Skulle det inte funka efter den tiden så tror jag inte hon släpper det. Jag har förtroende för henne och ser hon och vi att det finns behov av fortsatt stöttning så fixar hon nog det.

Jag fick också reda på att det blir samma taxibolag som ska köra sonen till och från skolan som det varit de förra sex åren, så jag tror också att det blir samma gamla invanda chaufför som är helt underbar - härligt! Korttidschefen hade sagt till ledningen att man behöver faktiskt inte ändra på ett koncept som fungerar. Märks att hon fattar galoppen - tur att nån gör det!


Sen pratade jag med sonens förra assistent på skolan - tryggheten och lugnet själv! Hon ska trycka på lite och få träffa den nya personalen på skolan och verkligen betona de detaljer som behövs. Känns tryggt och jag hoppas de tar till sig det hon säger.

Det känns trots allt lite lugnare idag än vad det gjorde igår. Nu är det bara bildschemat som ska på plats också......

Kram på er alla ♥

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha!!! Igenkänningsfaktorn är hög :)
Det där med gosedjur och att föställa röster och busa...tänk att det nästan alltid fungerar. Man säger lite sånt som man inte får gör lite tokigheter och vips så är det dåliga humöret som bortblåst.
Undrar varför man glömmer bort det ibland när det är på väg att brista?
Men så otroligt skönt att det verkar ordna upp sig lite mera inför skolstarten vännen. Lite mer som låter bra som faller på plats. Er förra pedagog måste ju vara en människa med ett väldigt stort hjärta som är genuint intresserad av att det ska gå bra för er son, så skönt det måste kännas. Och korttidschefen måste ju också vara en toppen person som ställer upp och backar upp er.
Bara att hålla tummarna nudå och invänta hunden???
Kramar om finaste du Bellan.
Skönt att dagen blev bättre än gårdagen//Lena

Nina sa...

Så gör vi med! Gosedjur funkar alltid. Bara man själv har orken kvar att vara pedagogisk..

Skönt att bitarna faller på plats ang. skolan. Hoppas verkligen att schemat hinner bli klart i tid också!

Hur funkar det för er, när ni inte har ett svar på hur en kommande dag kommer att se ut. Kan ni sätta upp nåt bara, och ändra när ni vet, eller måste ni ha rätt från början?

Här behöver ju Sandra veta vilken dag (alltså vilken veckodag) skolan börjar på, och vem som möter henne då, redan när skolavslutningen är. Så tidigt är inte schemat klart, men vi använder det gamla schemat tills vi vet.

Så om skolan börjar en onsdag så tror Sandra att den ser ut som onsdagarna gjorde förra terminen. Då blir hon lugn och sen går det bra att ändra sista dan om vi inte hinner få reda på det nya schemat innan dess.

Kan ni göra så? Hitta på ett schema så länge för att få bort stressen av att inte veta, och sen ändra det?

Ha nu en skön fredag och trevlig helg! Och fortsatt lycka till med skolan och alla nyheter.

Kram Nina!

Mamma Z sa...

Här är jag Bellan :-)
Jobbat idagarna fyra och faktiskt inte hunnit med blogglivet alls..helt slut när jag kommit hem..

Jätteskönt att allt verkar flyta så himmelens bra för er..blir så glad på era vägnar..och mycket är väl er föräldrar att tacka för att det blivit så med tanke på hur mycket du verkar behövt haft koll på och legat på..

Ja, synd att Sam inte kan förvillas så lätt längre.. gosedjuren var super att ta till :-)Skönt att du kan et än iaf..

Ha nu en skön och mysig helg vännen!!

STOR KRAM