fredag 12 augusti 2011

Äntligen en vanlig fredag

Äntligen en hyfsat normal fredag igen! Tror att vi är många som längtar tillbaka till lite vanliga rutiner igen.
I morse gick det lättare med sonen. Han klev upp av sig själv utan att jag behövde väcka honom och han var på ett strålande humör. Han skojade friskt och jag gick på vissa saker som han försökte lura mig på. Och då tycker han det är ännu roligare.
Det verkar som han har en förkylning på gång för han har hostat lite ett par dygn. En bra bit in i frukostbestyren lägger han ner huvudet och säger att han inte mår bra, han känner sig konstig.... Då börjar jag tänka lite.... N ska komma på förmiddagen och assistera, på eftermiddagen är det dags för korttids där T jobbar första dygnet..... Hmm, ingen av dessa båda saker vill han vara utan.... då måste han vara riktigt dålig om han säger så..... Jag blir förstås lite orolig och känner om han har feber. Kan konstatera att han inte har feber.... då kan han inte hålla sig längre och gapskrattar åt mig som gått på den lätta! Mmm, den fick jag bjuda honom på för jag trodde honom verkligen och vi skrattade gott båda två. Sen fortsatte morgonen med glada miner. ☺☺☺


Som sagt, N på fm och sen har mannen kört sonen till korttids för det är en sån helg nu.
Själv har jag jobbat hela dagen som jag brukar på fredagar i normala fall. Ska snart gå hem, tänkte jag. Känner mig hyfsat bra ikapp för en gångs skull. Tyvärr blev jag lite oeffektiv mot slutet av dagen. Samtidigt som jag jobbade med skattedeklarationer så chattade jag med en mamma som har en  son med asperger. Han ska börja på gymnasiet nu och är alltså några år äldre än min son. Extra intressant är det att ta del av andras erfarenhet som kommit nåt eller några år längre än vad vi har gjort. Tyvärr var det ingen solskenshistoria man fick höra.... samma problem som de flesta andra har, att inte skolan visar förståelse och gör det de ska. Men sånt här gör mig ännu mer taggad att fortsätta kämpa med näbbar och klor för att sonen ska få det han behöver för att må bra! Jag kör så länge jag orkar - och än orkar jag ett tag till, tror jag, vi har ju ändå bara detaljer kvar att putsa på! Våren var intensiv i kampen, men nu har vi fått koppla bort det över sommaren så nu är det nya tag som gäller.


Inget nytt har väl egentligen hänt på skolfronten med information idag. Har bara fått ett mail från rektorn som bevisar återigen att hon inte vet så mycket.... Jag håller på att knåpa ihop ett mail till skolchefen för jag tycker det är skandal att inte rektorn är mer insatt i diagnoserna hon jobbar med - hon vet inte ens vad en så enkel sak är som ett fickschema! Vi får se om jag vågar skicka mailet, jag och mannen ska slå våra kloka huvuden ihop så vi får med det vi vill ha framfört. Sen vill vi absolut inte stöta oss med skolchefen eller göra oss osams med någon, men en resursskola måste ju skötas efter vad det ska vara.

Nej, nu ska jag jobba klart det sista här sen blir det en långpromenad hem. Försöka få lite frisk luft och rensa rent i hjärnan lite efter vägen hem.

Förresten - nu är det bara tre dygn kvar till det roliga! Har försökt att så smått börja förbereda sonen på hur det kommer att bli. Även om han har vetat om det länge och är med på det och längtar, så blir det en stor omställning. Tyvärr krockar det med skolstartsveckan och allt som har med det att göra, men det är inget vi kan göra nåt åt. Detta har vi väntat på länge nu och tyvärr har det inte funkat tidigare. Ska förklara sen när allt är klart! Och Lena har i en kommentar bestämt att det är en hund..... har hon rätt??  ☺☺☺

Nina: du hade så många fina och bra frågor, svar kommer i ett annat inlägg, möjligen i morgon! 

Ha en go´ kväll alla läsare och kram på er ♥

4 kommentarer:

Nina sa...

Men ååh, vad härligt att bli lurad :) :) Ja, för det är ju inte självklart att det tänket finns. Sandra kan inte luras själv, på det viset, men hon kan hitta på bus, och skoja. Det är helt underbart! :)

Tre dygn kvar... Jag tror inte på hund... *nyfiken strut*

Ha det allra bäst!
Och JA, skicka mailet!
Kram Nina!

Roffes blogg sa...

Har nyss läst i Ninas blogg om funderingar på förkylningar.... och hos er med! Usch så tråkigt!
Härligt med glada morgonminer alla fall. Kram från Mib!

Mamma Z sa...

De där tillfällerna då de skojar och man går på det..ha ha..ja de kan man gladerligen bjuda på ;-)
Igår gick det en äldre herre på cykelbanan nedanför och Sam var ute på studsmattan en snabbis varpå han säger "mamma, vad skulle du säga om jag ropar -gå fortare gubbstrutt- och han gjorde det och snubblar över rullatorn?? Nu var det ett rätt så rått skämt, men just när man ser att det glimmar till hos dem och det blir som ett litet bus..åh så härligt det är då..fast nu ville nog varken Sam eller jag se farbrorn trilla omkull, men tanken var rätt komisk trotts allt..fy på oss..

Skulle vara ntressant att få ta del av de ni pratade om gällande skolan..känns som allt är värt att veta just nu. Om du tittar in på min blogg så har ju skolansvarige överkuckut svarat, men inte på mina funderingar..förbenade björklund!!
Tur att vi finns där intill våra killar eller hur??

Ha en skön söndag och en bra vecka!!
KRAM KRAM

Anonym sa...

Ha ha ha!!! Vad härligt att han luýckades lura dig så bra :) De är så härliga när det kommer sånt där så då får man bjuda på det absolut!
S¨klart det är en hund....vad annars ;)
Du har faktiskt nämt nåt om hund för länge sedan...
Jaja, vi får väl se som sagt!
Skönt med en bra dag iallafall, kramar på dig//Lena