torsdag 4 augusti 2011

Håll i er.....

..... för här går det undan :)

Nu börjar det dra ihop sig till att börja jobba på allvar och mannen ville hitta på nåt kul med sonen idag. Sista "hela" dagen som det gick att göra nåt på var idag. Mannen la fram lite förslag, men inget dög. Det enda sonen kunde tänka sig var att åka till Liseberg!! Han hade fått blodad tand sen förra veckan då han var där med korttids :)
Han har berättat för oss att de fått gå på "handikappingången" till åkattraktioner och sluppit stå i kö. De hade t o m fått åka två gånger efter varann utan att behöva kliva ur ☺

Så mannen och sonen åkte med bussen i morse till Göteborg för en heldag där. Han förberedde honom på att han faktiskt är liiiite äldre än korttidspersonalen och därmed kanske inte tål lika mycket åka.... Man måste ju ligga steget före utifall att. Vi har ju fått höra att sonen åkte Lisebergsbanan 11 ggr och det kanske inte mannen skulle palla med....

Men såna här rapporter har jag fått under dagen:

Hemska Balder ;)

De chockar mig - de sitter och åker Balder!!! Vet inte vem som ser ut att ha det jobbigast.....?? ☺
Det verkar som de haft kul iaf och de har vågat sig på många saker. Grabben blir äldre och modigare, kul att se hur han utvecklas.
Innan de åkte i morse förberedde vi sonen på att det kanske inte skulle bli samma för mannen som för korttidspersonalen. Den personalen har nån typ av legitimation att de jobbar med funktionshindrade barn och därför får de slippa stå i kö. Vi har inget sånt men jag ringde assistansbolaget och hon förklarade hur de skulle göra. Bara att gå in en sidoingång och berätta vilket assistansbolag man jobbar åt och skriva ner lite uppgifter så fixade det sig. Mannen fick ett specialband på sig och sen var det bara att åka ☺ Lätt som en plätt ☺


Schysst av Liseberg att ha det så här bra ordnat för alla som har speciella behov. Mannen sa att det var minst en halvtimmes kö till många saker.... skönt att slippa köa, det skulle nog bli ganska omöjligt med sonen till slut.
Sonen berättade också att vissa barn i den vanliga kön hade frågat "Varför får de sitta kvar" eller "Hur kom de dit så snabbt igen".  Det syns ju liksom inte utanpå - rullstolen finns ju inte med......
Ja, ja, kul har de haft iaf!

Och stackars jag - jag har jobbat hela långa dagen :( Man tänker inför varje semester att man måste komma ikapp med sånt man skjuter framför sig i det oändliga, men vips så har även den här semestern gått utan att man fått det där lilla extra gjort. Visst är det konstigt?!
Nu ska jag ta och åka några mil och hämta mina Lisebergsresenärer eftersom bussen strulade så de har inte kommit riktigt så långt mot hemmet som de tänkt.
Kram på er ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Åh... Hurra! Pop up fönster :) Sparar massa tid :) Tack!

Men åh, vad roligt att sonen fixar det där, och mannen med, för den delen... Och att dom har tänkt till på Liseberg! Bra! Tydligen ska det funka liknande på Grönan. Det är ju en förutsättning om det öht ska gå.

Kanske jag kan vara assistent lite nästa gång? ;) Jag äääälskar att åka, massor!

Kul att dagen blev lyckad, och att han fixar det så bra!
Kram Nina!

Anonym sa...

Ha ha ha!!! De ser lite skrajsna ut båda två tycker jag nog ;)
Jag håller med Nina, jag vill också vara ledsagare nästa tripp så jag får åka...gärna både balder 11 gånger och allt annat :)
Och jag säger som du, vart tog den här sommaren vägen? Det är ju snart bara två veckor kvar till skolstarten...jag hinner inte med jag heller, iallafall inte att fatta vart tiden tar vägen.
Kul att se sonens utveckling och att han törs mer och mer, det är ju härligt!
Stora kramar til dig som tröst för att du fick sitta på jobbet idag, du var saknad idag :/
Lena