torsdag 9 september 2010

Städschema **** AS/ADHD

Dagarna går och jag tror att sonen har landat i det nya med att ha två assistenter istället för en. Det gick ju smidigt och det är ju tack vare att han inte behövt få nåt nytt ansikte. Jag tycker att han fixat denna veckan förvånansvärt bra trots att det varit lite annorlunda saker på schemat. Igår hade de åkt buss till centralortens skola och fått prova på att ha en lektion i spanska. De ska tydligen testa lite olika saker till högstadietiden. (Oj, oj, det närmar sig!)

Idag var det fotografering och det brukar vara en rörig situation, men det hade också gått bra. Däremot verkar det som att han har blivit störd av lunchperioden ett par gånger denna veckan. Det är ju så lite som behövs för att han ska gå igång och bli stirrig.

Nu har jag börjat göra i ordning en liten hjälpreda till sonen när han ska städa sitt rum. Sonen är väldigt kravkänslig så det här med att hjälpa till och städa sitt rum är det lite si och så med. Nu tänkte jag ändra på det.... Min idé går ut på att han ska ha en liten lista med bilder vad han ska göra för att få rummet städat. 

Då kan han göra efter listan i tur och ordning uppifrån och ner. (Lite otydlig bild, kanske. Men det är Kalle Ankor, legoräls och vanligt lego som ska plockas i sina respektive lådor.) Får prova listan först, funkar det inte får jag göra på ett annat sätt. Vi måste börja nånstans och få struktur på det hela. Det är tyvärr inte bara att säga åt honom att gå och städa sitt rum som man gör med andra barn, man måste spalta ner städningen steg för steg. Annars vet han inte vad man menar riktigt. Vi gör ett försök så här...

Inga kommentarer: