torsdag 6 mars 2014

Positivt, men luften pös ur!

Varje morgon är lika spännande här hemma hos oss. Det brukar som sagt gå bra fram tills 10-15 minuter innan taxin ska komma, då vänder det neråt för Turbo. I dag vet jag inte om det blev riktigt på samma sätt. Han fick ett utbrott ungefär vid den tiden idag också, men det berodde på att vi har röjt lite till i köket. Och jag mitt nöt, tänkte inte i förväg på att berätta att jag, efter att han somnat igår kväll, flyttat på hans schema. Nu sitter det mycket mer synligt, men tänkte inte på att han ändå inte såg det. Så när han tittar på vanliga stället så är det borta. Klart han får utbrott! Lyckligtvis så vände det innan taxin kom och han tog tandborstningen som en vändning! Han borstade i smyg och överraskade mig att det var avklarat. Gissa om jag var snabbt framme med positiv förstärkning där?! :) Glad i hågen kunde han gå ut till taxin och hans mamma pustade ut igen!

Under förmiddagen var jag inte ett dugg orolig och nervös. Det kändes ju bra när han lämnade hemmet, så idag slappnade jag av. Sen kan ju vad som helst hända, men det kan jag inte gå och tänka på hela tiden för då blir man ju tokig. Nisse jobbade idag på skolan med Turbo och även nya läraren Ulla var där under ett par lektioner.




När Turbo kommer hem känner jag direkt att det varit en bra dag. Turbo är på topphumör och jag kan känna att vi är på rätt väg igen. Så underbart! Och vilken skillnad det är på kommunikationen nu mellan skolan och hemmet - det är som natt och dag! Jag har nog pratat med Ulla i telefonen efter varje dag hon jobbat med Turbo (och det är INTE jag som ringt ;)). Ulla vill verkligen att det ska fungera. Igår bestämde vi att vi ska ha täta möten framöver. det får inte bli som det blev förut då vi inte visste någonting om vad som hände i miljön runt Turbo. Pga bristande kommunikation så gick det alldeles för långt när det gick snett. Nu kommer vi att ha en tät kommunikation med både lärare och assistenter. Det är sååå viktigt och vi har verkligen sett baksidan av hur det går när det inte följs. Turbo kraschade ju fullständigt förra terminen och därav uteblev lektionerna också..... Nu hoppas vi på bättre tider.




I eftermiddag gick luften ur mig totalt. Jag och mannen har gjort ett ryck här hemma på förmiddagen. Mannen tog alltså lite ledigt från jobbet för vi har lite att stå i. Köksrenoveringen drar med sig mer än vi tror. Vi var tvungna att röja lite i källaren för att flytta två stora hyllor. Rörmokaren ska ner där och borra i taket och lägga nya rör upp till köket. Åsså blev det en vända till tippen förstås ;) Skönt att bli av med gammalt skräp! Men fy vad trött jag blev. Nisse var här under eftermiddagen och assisterade Turbo. Jag höll mig i källaren under tiden, men fick inget nyttigt gjort. Typiskt, men jag behövde nog vila för det har gått i ett nu ett tag och det lugnar sig inte förrän ett tag efter köksrenoveringen, har jag en känsla av.
Liiiite orolig är jag också hur Turbo ska ta vårat "stök" och "bröt" fr o m nu, för nu drar det snart i gång på allvar och vi måste tömma köket från både det ena och det andra. Vi hoppas väl på det bästa, eller hur?!?

Kram på er alla goa som kikar in och läser ♥

Inga kommentarer: