måndag 26 november 2012

Paradox Interactive

Tro´t eller ej, men här håller lugnet i sig! Inga problem att få iväg Turbo till skolan idag heller. Tror att han och resurspersonen Tina har det väldigt roligt på rasterna. Han har lyckats få henne att spela spel på datorn som han gillar och hon hänger glatt på. :) Det gillas av Turbo förstås och det förgyller hans dagar extra i skolan.




Fick höra "bakvägen" häromdagen att ingenting är klart om hur det blir på skolan till nästa termin.... Det som äntligen har blivit rätt stabilt där under den här terminen (inte en enda i personalen som slutat).... det KAN INTE vara så att de tänker förändra något nu när det äntligen fungerar, eller hur? Jag bara snuddar vid tanken - om - orkar vi med en vända till av kamp?? Tveksamt! Nu har vi slappnat av några veckor och det har varit oerhört skönt och som jag skrev igår så är det dags för mig att ta tag i annat rörande Turbo. Behöver fokusera ordentligt på det ett tag framöver och då finns det varken tid eller ork att kämpa för skolsitsen som är nu. Nä.... så får det bara inte bli.....




Måste bara få visa en sak som vår äldste son Charlie länkade till häromdagen.

KLICKA HÄR så kommer ni också dit!

Hans arbetsgivare gör - i mitt tycke - en väldigt bra sak för många elever, däribland Turbo om han skulle få tillgång till det. Spelföretaget vill alltså skänka gratis kopior på strategispel till högstadie- och gymnasieskolor. Dessa strategispel skulle man då använda i undervisningssyfte i historia, eftersom dessa spel baserar sig på historien exakt som den har utspelat sig. Detta vore nog ett jättebra sätt att lära sig historia på ett lekande sätt. Historia är nog Turbos "värsta" ämne, han är inte alls motiverad att lära sig gamla grejer. Måste kolla med Charlie om hur detta kommer att fungera, för det blir säkert inte tillgängligt för alla.

Dags för mig att jaga vidare här i "Villa Lugnet" :) Kram på er och ha en finfin måndagskväll även om det regnar ute (för det gör det här) ♥

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Så skönt att allt är lugnt och fridfullt hemma hos er. Håller tummarna så hårt och så länge jag kan för att de inte ska in och ändra på något inom skolan, nu när de ser att det fungerar som det är.
Kramar om <3

Anonym sa...

Håller också tummarna för att de inte gör några drastiska ändringar när det gäller skolan.
Kramar!