måndag 5 november 2012

Det börjar rulla på

Livet går vidare och nu har skolan börjat idag efter lovet förra veckan. Jag har det bra, jag får vanligtvis upp min son på morgonen utan större incidenter. I morse var det som vanligt... efter ett par väckningsförsök så gick Turbo upp ur sängen med ett leende på läpparna :) Sen är det en massa skämt och skojigheter på gång ända tills taxin kommer. Om jag bara sköter assisterandet rätt och säger de rätta sakerna så flyter det oftast på ganska bra. Jag är helnöjd så länge det varar så!

Skoldagen har varit helt ok. Tyra är tillbaka efter att ha varit borta från skolan 2,5 veckor med sjukskrivning och jag tror hon blev väl mottagen av Turbo. De har pratat mycket med varann idag, för att komma i rätta gängor med varandra igen. Alltså en liten mjukstart med färre lektioner, men det kommer säkert igång i morgon.
I morgon blir förstås en lite annorlunda dag på skolan. En ny person ska komma på besök där. En man som de har tänkt ska fungera som vikarie om någon är sjuk. Detta är en äldre man som Turbo aldrig har sett eller hört talas om innan. Vi har förberett honom på att han ska dit i morgon en stund och nu under eftermiddagen har jag fått tusen frågor från Turbo ang honom. Så visst oroar det lite smått och jag hoppas första träffen funkar bra för alla parter. Bara att hoppas på att oron inte ger utslag i morgon bitti....

Mannen har jobbat ett par timmar idag så nu har han tänkt att han ska komma igång så smått. Han tar det lite försiktigt och vackert så här i början så ska det säkert gå bättre och bättre. Jag börjar också kunna lämna mannen ensam med Turbo små stunder nu. Bara att få komma iväg och handla betyder ju en hel del.
Vi fick besök av vårt nya assistansbolag idag. Vi har haft dem i två månader nu och de har fixat in en ny assistent till Turbo. En mycket duktig kille, men tyvärr har det strulat med tidsbokningen och det blir inte bra för Turbo. Vi behövde träffas och prata igenom lite hur vi ska få ordning på det. Verksamhetschefen och assistent Kent var med på mötet idag så nu har vi fått boka in några tider ett par månader framöver. Så nu så ska det nog fungera bättre får vi hoppas....

Nu kör vi vidare med veckan och ser vad den har att ge oss..... ♥ Kramelikram ♥

1 kommentar:

Annelie L sa...

Skönt att det börjar rulla på i normala banor igen. Nu håller vi bara tummarna för att du ska få fortsätta vara stark och frisk, och att allt kommer att fungera som det är tänkt.
Kram finaste