söndag 4 november 2012

Svenssonliv

Märklig kropp man har.... jag har hållit mig i stort sett på topp dessa två veckor som varit väldigt påfrestande pga att jag får dra mannens lass både på jobbet och hemma. All assistans av Turbo har vilat på mig.
Inte ens den tidiga morgonen då mannen tuppade av tre gånger här hemma i väntan på ambulans tappade jag fattningen. Jo, kanske för en sekund då jag såg hur dålig han var, men snabbt fokuserade jag igen och gjorde det jag måste. Helt otroligt! Vet inte om jag vågar skriva det... men jag känner mig urstark just nu! Samtidigt vet jag att det kan vända över en natt, i morgon kan det bli platt fall för mig....

Men som sagt, just nu känns det bra. Och i morgon ska mannen med till jobbet några timmar och känna på lite. Det blir inte till att köra maskin än som han brukar, men han kan ju vara behjälplig på andra sätt. Bara att han är närvarande gör nog gott för alla!




Ja, nu har vi njutit en hel helg för fulla muggar. Vi tog det lugnt igår (mannen gör inget annat ;)) och det var underbart skönt! Vi strosade lite som vi ville och behövde inte ta hänsyn till nånting, vi kunde koppla av i hjärnkontoret fullt ut. Hoppas ingen missförstår mig - jag älskar min son Turbo över allt annat - men att få leva ett medelsvensson-liv nån gång emellanåt är ett måste om man ska orka göra livet så bra som möjligt för honom. Man måste kunna vara en bra förälder och det är man inte om man inte får vila sig lite ibland.

I fredags när jag åkte hem från jobbet så slank jag in och köpte en blombukett!







Bara en sån sak.... att kunna njuta av en bukett rosor ståendes i vasen jag ärvt efter min mormor, utan att vara rädd att den åker i golvet av ett utbrott..... Att ha lite levande ljus tända.... Det känns inte så motiverande att pyssla och göra fint när man vet att det kan vara förstört efter bara några minuter om det vill sig illa. Men vi har vant oss och "gillar läget" och anpassar oss efter de behov som råder i vår familj. Bara vi får göra så här nån gång ibland så blir vi nöjda!

Nu är Turbo hämtad från korttids och han var lugn och harmonisk igen! Det verkar som lugnet infann sig i helgen och de har haft några fina dygn tillsammans där - Turbo och personalen. Kan väl tillägga också att vi skulle inte kunna koppla bort Turbo helt under helgen om vi inte visste att han stortrivdes på korttids. Nu vet vi att han är i goda händer och det går ingen nöd på honom.
Skolan drar igång igen i morgon efter lovet och Tyra ska vara tillbaka efter sin sjukskrivning. Då blir det ordning på torpet där också och jag hoppas mannen kommer igång så sakteliga här hemma också. I morgon har vi ett möte med nya assistansbolaget få se om vi kan få ordning på vissa saker där också....

Kramen i kvällningen ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Jadu, dom flesta föräldrar behöver nog vila ibland, och har man dessutom "sitt barn som jobb" så måste man nog vara ledig då och då för att orka, även om man har världens bästa jobb ;)

Det tar på krafterna att alltid vara låst och steget före. Inte ens kunna ta en dusch när man vill och alltid vara beredd på vadsomhelst.

Skönt att du är stark och jätteskönt att mannen mår bättre!

Kramar om er!
Nina

Tina sa...

Jag hoppas du håller dig stark även när mannen är på benen ! Jag funkar ofta så att då rasar jag, ja när det finns möjlighet på nåt sätt. Kroppen är väl klok...
Massa kramar <3

mariellejohnsson sa...

Vilket helt otroligt bra inlägg! Sånt skulle man vilja ha klippt ut och visat alla människor som inte fattat hur viktigt det är att få vara bara en helt vanlig familj ibland. Inga utbrott, inga ritualer, inga anpassningar osv och ett hem som såg "normalt" ut. Nu har vi ju inte riktigt så ändå här, men jag skulle verkligen vilja ha det så.
Kramar!