torsdag 9 augusti 2012

Skolfunderingar

Dagarna går och vi närmar oss skolstart. Börjar tycka ordentligt synd om Turbo med tanke på vad som kommer att hända när det gäller personal runt honom. Och ingenting vet han än, men jag är övertygad om att det är bäst för alla parter att inte berätta något än för honom. Skulle han få reda på det nu att läraren Nk ska sluta så hänger allt i tomma luften och inger bara en massa oro i honom, eftersom han inte har lärt känna den som kommer efter Nk.




Om jag förstått saken rätt så kommer Nk att finnas kvar på resursskolan de tre första veckorna iaf och under den tiden får den nya kvinnliga läraren slussas in. Under de futtiga tre veckorna ska hon också suga åt sig allt som bara går om hur Turbo fungerar, vilka situationer han klarar och vad han helst inte ska utsättas för. Hon ska helst suga åt sig så mycket som möjligt om hur man bäst bemöter Turbo i alla situationer och även hur man hanterar honom vid utbrott... inte det lättaste! Men efter dessa tre veckor finns det ingen van personal kvar på resursskolan som kan lotsa dem rätt.... Den enda personal som är kvar av de fyra som anställdes till skolstarten för ett år sen, ska vara med en annan elev på en annan plats. Detta är alltså fina C som tog hand om Turbo så bra under slutet av förra terminen då Nk hade semester.




Turbo pratar om vad han ska göra med personalen när skolan drar igång - roliga saker som han ser fram emot... Får väl hoppas han kommer att se fram emot den nya personalen lika mycket så småningom. Turbo uttryckte iaf häromdan att han tröttnat på sommarlovet nu. Tänk om alla barn resonerade likadant!! Vi har haft tur med honom att han hittills tyckt om skolan och vi hoppas att det kommer att fortsätta så. Allting blir så mycket enklare då.




Korttidsdagarna löper på här fram till skolstarten. Mt och T jobbar varannan dag med Turbo och det fungerar utmärkt. Jag får hem en strålande Turbo varje dag därifrån - härligt! Tyvärr tror jag han har en förkylning på G nu och det påverkar humöret lite. Han tål inte så mycket utan svarar lite småsurt ibland. Jag hoppas det inte blir så farligt utan att det blir en lindrig förkylning som går över snabbt ifall det utvecklas och blir nåt av det.


Mysig tapet på byakrogen!

I eftermiddag har assistent N varit här några timmar. Jag och mannen tog oss en lång cykeltur för det blev faktiskt bättre väder än vad det varit en lång period nu. Vi tog med oss var sin kamera och stannade vid lite vackra ställen. Målet var att ta en fika på en byakrog nio kilometer bort och sen cykla hem igen. Mysigt att koppla av lite på tu man hand igen!

Nu är det hög tid för mig att fixa kvällsbestyren här så jag kommer i säng nån gång idag.... Ses i morrn ♥ Kram ♥

Inga kommentarer: